Social media knoppen: Wat je vooral NIET moet doen

Social media knoppen: Wat je vooral NIET moet doen

We zijn allemaal dol op social media. We raken zelfs een beetje gestrest als we ergens zijn waar we geen 4G of wifi hebben, uit angst dat we iets missen. Waar we echter niet van houden zijn vervelende pop-ups, overlays en dat onaangename gevoel dat veel websites ons geven door hun social media knoppen op te dringen. Je bezoekers houden daar ook niet van. Natuurlijk, social media knoppen zijn belangrijk om meer bezoekers te trekken en te zorgen dat je content verspreid wordt. Maar het is niet de bedoeling dat je bezoekers zich ongemakkelijk gaan voelen. In dit artikel bespreken we wat je moet vermijden op het gebied van social media knoppen.

Dingen die je moet vermijden bij social media knoppen

#1. Te. Veel. Knoppen

social media knoppen

Als het op social media aankomt, is het makkelijk om te overdrijven. Tuurlijk, je wil gewoon dat mensen je links liken, dat ze je artikelen delen met hun vrienden, dat ze je op Reddit zetten. Maar soms zijn mensen zo enthousiast dat ze overal knoppen neerzetten! Ik denk dat het vanzelfsprekend is hoe ergerlijk dit kan zijn voor je bezoekers.

#2. Sociale pop-ups

social media knoppen

Ja, ik weet dat je op Facebook zit. Ik volg je al op Twitter. Maar verstoor alsjeblieft niet mijn gebruikerservaring door me om de haverklap te laten weten waar ik je kan liken/volgen/delen. Je bezoekers moeten eerst weten wat je te zeggen hebt. Maar als je hun eerste bezoek verstoort met een social media pop-up, dan zullen ze eerder geneigd zijn om op die X in de hoek te klikken.

#3. Content blokkeren

social media knoppen

Natuurlijk zijn je social media knoppen belangrijk. En die zwevende social media balk naast je content is cool, want hij blijft zichtbaar als je bezoekers door je pagina’s scrollen. Maar soms kunnen zulke balken ook heel vervelend zijn: als je een social media balk hebt die de content blokkeert, ziet dat er niet alleen slordig uit, het is ook ronduit ergerlijk. Dit is een probleem dat vaak voorkomt op websites die niet geoptimaliseerd zijn voor mobiel. When in doubt, leave it out.

#4. Overlays gebruiken

social media knoppen

Social media knoppen zijn één ding, maar als je een vreemde overlay gebruikt voor je content om een social share knop naar voren te halen, dan is dat alleen maar vervelend voor degene die je content aan het bekijken was. Diegene kwam naar je site voor je content, en het is niet de bedoeling dat hij belemmert wordt tijdens het bekijken ervan alleen omdat jij zonodig wil dat hij iets deelt!

Tot slot

Wees kritisch bij het plaatsen van je social media buttons. Zorg dat ze je bezoekers niet lastigvallen of belemmeren in wat ze op je site willen doen. Kies een logische plek en wees consistent!

Tip: Lees ook ons artikel over de beste social sharing plugins voor WordPress!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.