3 top social media plugins voor WordPress

3 top social media plugins voor WordPress

Social media platformen worden steeds belangrijker om content te delen, de conversatie aan te gaan met je bezoekers en een buzz te creëren. Daarom hebben we hieronder 3 super handige social media plugins voor WordPress uitgelicht!

1. Better Click to Tweet plugin

Het delen van je blogberichten op social media is erg belangrijk voor bloggers. Better Click to Tweet is één van die handige plugins waarmee je gemakkelijk en effectief een ‘tweetable’ content voor je bezoekers kunt creëren. Met behulp van een simpele shortcode wordt je geselecteerde tekst gemarkeerd en tweetable gemaakt.

De stijl van de plugin is clean en simpel. Kun je een beetje overweg met CSS, dan is deze plugin helemaal naar je eigen smaak aan te passen. Ook kun je selectief de URL van de resulterende tweet verwijderen, als je daar behoefte aan hebt.

Download

2. Jquery Pin It Button plugin

Een ander social media platform dat heel interessant is voor bloggers is Pinterest. Ja, WordPress is in staat om boven of onder je blogberichten de mogelijkheid te bieden om op Pinterest te delen, maar je hebt natuurlijk ook behoefte aan aantrekkelijke afbeeldingen. Met de Jquery Pin It Button plugin verschijnt er automatisch een ‘Pin it’ knop over je afbeeldingen wanneer een gebruiker daar met zijn muis overheen gaat. Als een gebruiker op de ‘Pin it’ knop klikt, dan verschijnt er een pop-up venster met de afbeelding en een beschrijving, klaar om te pinnen.

Met de Jquery Pin It Button plugin kun je zelf bepalen bij welke afbeeldingen je wil dat er een ‘Pin it’ knop wordt weergegeven. Je kunt zelf aangeven waar je wil dat de beschrijving bij de afbeelding vandaan wordt gehaald. Ook kun je een eigen Pinterest knop ontwerp gebruiken.

Download

3. AccessPress Social Icons Pro plugin

Veel social media plugins voor WordPress hebben natuurlijk hun eigen iconen, maar het is natuurlijk wel zo mooi als je iconen kunt creëren die moeiteloos integreren in het ontwerp van je WordPress site. Met de AccessPress Social Icons Pro plugin voor WordPress kun je zelf de mooiste social media iconen creëren en customizen.

Je kunt icons selecteren uit 12 verschillende sets of je eigen iconen uploaden om aan te passen, afmetingen te definiëren en verschillende effecten toe te voegen. Vervolgens kun je je iconen met behulp van shortcodes plaatsen waar je maar wilt.

Download

Meer weten over social media plugins?

Wil je meer weten over social media plugins en andere plugins die onmisbaar zijn voor bloggers? Bekijk dan ons artikel over tijdbesparende plugins voor WordPress bloggers!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.