SEO, wat je ermee moet als je er niets mee moet

SEO, wat je ermee moet als je er niets mee moet

Trefwoorden, of keywords, en slim gebruik daarvan voor je SEO, zijn van belang als je je bezig houdt met die oh zo vreselijke vraag: hoe vinden mensen mijn website via Google? Vreselijk, want Google is een meester in het vaag houden van de precieze logica achter waarom de ene site die bierfietsen verhuurd bovenaan komt en de ander niet. Maar ik ga je nu vertellen dat je misschien niet alleen blind geobsedeerd moet zijn met Google ranking, maar meer met je inhoud (tenzij je bierfietsen verhuurd, trek dan maar gewoon je portemonnee voor ads en een SEO-specialist)

Wil je eigenlijk wel SEO?

Niet iedere dienst, blog of ieder product is Google-fähig. Een vriendin van me krijgt ieder bedrijf, internationaal, op de eerste pagina van Google. Maar het wilde maar niet lukken met een van haar cliënten. De website van deze producent van zwaar ingewikkelde software die grote databestanden controleerde op fouten (of zoiets, ik begreep het nauwelijks) was met geen stok omhoog te krijgen. De vraag die rees was: is dat een probleem? In hoeverre zullen potentiële klanten van dit bedrijf überhaupt Googelen naar zo’n dienst? Veel belangrijker is het voor deze nerds om zich te positioneren in wetenschappelijke tijdschriften en via platforms en netwerken. Bloggers zullen via social media hun ding doen. Maar toch is SEO interessant, ook al kies je wellicht om het niet professioneel op te tuigen (want je komt niet bovenaan de Google lijsten met een stagiair die af en toe wat probeert), en dat is omdat het je focus geeft.

Geen SEO, toch SEO

Waarom dan tóch je – een beetje – verdiepen in SEO en niet gewoon een avond op de bank Game of Thrones kijken? In de basis van SEO (zoeken naar keywords, teksten herschrijven, een algehele analyse van je inhoud) zit een belangrijk component. Het dwingt tot keuzes over je verhaal. Het stelt een aantal belangrijke vragen aan jou als dienstverlener, maker of verkoper:

  • Wat is de kern van je product?
  • Wie is op zoek naar jou?
  • Wat heeft jouw bezoeker nodig?
  • En tot slot: is dat wat op jouw website samenkomt?

Dus kijk een keer vanuit keywords naar je website, kijk door de ogen van een bezoeker en onderzoek eens of jouw keywords en phrases ook door anderen worden ingetypt. Bepaal of je niet eens meer blogs moet publiceren of je oude posts eens een pakkende titel moet geven. Er zijn een aantal sites die je helpen bij het bepalen van keywords, short- en longtail.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.