Pumpkin Spice Admin: herfst op je WordPress Dashboard!

Pumpkin Spice Admin: herfst op je WordPress Dashboard!

Het is herfst! De tijd van oversized truien, wandelingen over met herfstbladeren bedekte bospaden, mistige ochtenden, donkere avonden en Halloween. En als je ook zo dol bent op Pumpkin Spiced lattes als ik, dan is er een leuke nieuwe plugin voor je. Met Pumpkin Spice Admin kun je zelfs je WordPress Dashboard een Pumpkin Spice smaakje geven!

“Minder nuttige” plugins

Hoewel we voornamelijk aandacht besteden aan functionele extensies van WordPress, zijn we stiekem dol op de “minder nuttige” plugins. Soms zijn we zo gefocust op technische features en statistieken dat we vergeten dat WordPress ook gewoon heel leuk is! Zo ben ik persoonlijk fan van de Block-a-saurus plugin, die een grappig spelletje toevoegt aan de blok editor. Natuurlijk, niet alle websites lenen zich daarvoor. Maar er zijn ook plugins die uitsluitend bedoeld zijn voor jouw eigen vermaak, zonder dat je bezoekers hier iets van merken. Een simpele toevoeging aan de admin-side kan genoeg zijn om je dag met een glimlach te beginnen.

Over Pumpkin Spice Admin

De Pumpkin Spice Admin plugin werd ontwikkeld door Ben Byrne, mede-oprichter van Cornershop Creative. De plugin hult je Dashboard in een herfstig kleurenpalet. Daarnaast voegt het een custom font en een animatie van vallende herfstbladeren aan elk admin venster toe. Je zou misschien denken dat die blaadjes vervelend zijn als je in de back-end bezig zijn, maar de hoeveelheid is precies goed en bovendien is het geen voortdurende animatie.

Voor WordPress websites met meerdere back-end gebruikers is het jammer dat de plugin niet werkt met het standaard admin kleurensysteem van WordPress, waarmee elke gebruiker zelf zijn of haar gewenste kleurenpalet kan selecteren (mocht je het je afvragen: Zo verander je de kleuren van je WordPress Dashboard).

Wat wel weer een pluspunt is: Pumpkin Spice Admin schakelt zichzelf automatisch uit zodra de winter aanbreekt. Hij is namelijk ingesteld om alleen te draaien vanaf september tot eind november, dus je hoeft ook niet bang te zijn dat je vergeet om hem te deactiveren. 

Tot slot

Nee, de Pumpkin Spice Admin voegt geen baanbrekende features of design elementen aan de front-end toe. Maar het maakt je WordPress Dashboard dit najaar net even wat sfeervoller!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.