Block-a-saurus plugin voegt een grappig spelletje toe via de block editor

Block-a-saurus plugin voegt een grappig spelletje toe via de block editor

We zijn constant op zoek naar nieuwe plugins waarmee je allerlei handige functionaliteiten aan je WordPress website kunt toevoegen. Maar er duiken ook geregeld plugins op die simpelweg gemaakt zijn omdat het leuk is! Met name block-based plugins zijn erg interessant. Neem nu de Block-a-saurus plugin; deze plugin bevat één block waarmee je een grappig spelletje aan je site kunt toevoegen via de block editor.

Hoe werkt de Block-a-saurus plugin?

Zodra je de Block-a-saurus plugin hebt geïnstalleerd, wordt er een nieuw “Block-a-saurus!” block toegevoegd aan de Algemene blokken in de block inserter.

block-a-saurus

Als je dit block in een willekeurig bericht plaatst, dan wordt er aan de front-end een heel grappig T-Rex spelletje toegevoegd.

block-a-saurus

Zodra de T-Rex begint te rennen, verschijnen er cactussen op zijn pad. Deze obstakels kun je vermijden door de T-Rex erover heen te laten springen. Springen lukte bij mij met zowel de spatiebalk als de pijltjestoetsen. Zodra de T-Rex zich prikt aan een cactus, is het game over. Je kunt dan wel het spelletje opnieuw spelen.

Welke opties biedt de plugin?

In principe hoef je alleen maar het Block-a-saurus block aan een bericht toe te voegen om het spelletje werkend te krijgen. Onder de block-instellingen zijn wel twee opties te vinden:

block-a-saurus plugin

  • Dino Speed: Met deze optie kun je de T-Rex in het spelletje sneller of langzamer laten rennen.
  • Mute Audio: Hiermee kun je de game geluidjes in- of uitschakelen.

De configuratie-mogelijkheden zijn vooralsnog dus vrij beperkt. Maar omdat het een block betreft, kun je er meer mee doen dan je denkt. Je kunt het Block-a-saurus block bijvoorbeeld in een Cover block plaatsen, zodat je een custom achtergrond voor je spelletje kunt maken. Dit werkt met een breed scala aan achtergronden en biedt je de mogelijkheid om een unieke versie van het T-Rex spel te maken.

Maakt dit block mijn website trager?

Nope! Dat is het mooie: de ontwikkelaar heeft de tijd genomen om te zorgen dat de scripts en stijlen alleen geladen worden op de pagina’s waar het spelletje in gebruik is. Dus als je de T-Rex game in een bericht plaatst, hoef je niet bang te zijn dat er op elke pagina van je website onnodige bestanden worden geladen.

Wordt deze plugin nog uitgebreid?

Keanan Koppenhaver, de ontwikkelaar van de Block-a-saurus plugin, heeft plannen om nog wat extra features aan de plugin toe te voegen. Hierbij kun je denken aan de mogelijkheid om high scores op te slaan voor ingelogde gebruikers. Het lijkt hem ook leuk om de game speelbaar te maken in de WordPress back-end.

Zijn er nog meer van dit soort leuke block-games?

Koppenhaver heeft op dit moment nog geen concrete plannen voor andere block-games. Block-a-saurus was bedoeld als eenmalig experiment. Toch zou het kunnen dat hij in de nabije toekomst andere block-games gaat bouwen. “Ik heb JavaScript implementaties van Snake en Tetris gezien, het zou cool zijn om die naar blocks te converteren,” schreef hij. “Misschien waag ik wel een poging.”

Wij zijn al helemaal hooked aan het T-Rex spelletje, dus kom maar door!

 

Lees ook: Top 5 Gutenberg block plugins voor 2020

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.