Zo verander je de kleuren van je WordPress Dashboard

Zo verander je de kleuren van je WordPress Dashboard

Als je een WordPress website beheert, dan kun je inmiddels waarschijnlijk prima je weg vinden op het WordPress Dashboard. Goed, het ziet er misschien niet heel spannend uit. Maar je bezoekers zien alleen de front-end, dus dat maakt niet zoveel uit, toch? Nou, het is dus mogelijk om de kleuren van je WordPress Dashboard te veranderen! Als je geen fan bent van het standaard kleurenpalet, kun je dat eenvoudig aan je wensen aanpassen. Hoe je dat kunt doen leggen we hieronder uit.

Kleuren van je WordPress Dashboard veranderen met de standaard instellingen

Log in op je WordPress Dashboard en navigeer naar Gebruikers > Profiel.

Er zijn momenteel 9 kleurenpalets om uit te kiezen. Door op de verschillende opties te klikken kun je meteen bekijken hoe het eruit ziet.

Heb je een kleurenpalet gevonden dat je bevalt? Selecteer deze dan door de radio button aan te vinken. Vervolgens scroll je naar beneden en klik je op Update profiel.

Zijn er behalve jij zelf nog andere gebruikers geregistreerd op de website? Dan kun je ook voor hen de kleuren aanpassen. Dit doe je door naar Gebruikers > Alle gebruikers te navigeren.

Ga met je muis over een gebruiker heen en klik vervolgens op Bewerken.

Daarna volg je hetzelfde proces als hierboven beschreven is. Vergeet niet om na het maken van je keuze op de Update gebruiker knop onderaan de pagina te klikken.

Nog niet helemaal tevreden met de kleuren van je WordPress Dashboard?

Zijn de kleurenpalets die WordPress beschikbaar stelt toch niet helemaal naar je smaak? Geen probleem. Het is ook mogelijk om zelf custom kleurenpalets te creëren en deze naar je WordPress website te uploaden. Dit kun je doen door naar de gratis WordPress Admin Colors website te gaan en op de Start Creating knop te klikken.

Alles wijst zich eigenlijk vanzelf. Je kunt je custom kleurenpalet een naam geven en daarna naar hartenlust experimenteren met oneindig veel kleuren. Je kunt van alle Dashboard elementen de kleur bepalen: van de menu tekst tot de achtergrond en van de notificaties tot de knoppen.

Ben je klaar? Dan klik je op de Generate Color Scheme knop.

Er wordt dan automatisch een stylesheet voor je genereerd. Je kunt het stylesheet downloaden of de code kopiëren en in het stylesheet van je thema plakken.  

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.