Piano Block plugin: muziek maken in de editor

Piano Block plugin: muziek maken in de editor

Na RichText Extension, Flexible Spacer Block, Flexible Table en Custom HTML Block Extension heeft Tetsuaki Hamano wederom een nieuwe blok plugin gelanceerd. Zijn laatste submissie is niet zozeer functioneel maar wel heel erg leuk. De Piano Block plugin biedt gebruikers de mogelijkheid om een muziek-interface in de blok editor te plaatsen, waar je ook echt muziek mee kunt maken.

Gewoon voor de lol

De Piano Block plugin hoort thuis in de categorie van de Block-a-saurus plugin en de Sketch Block plugin. In de beschrijving van de plugin schrijft Hamano:

“Deze plugin voegt geen nuttige features toe aan WordPress, noch handige blokken om je te helpen om betere blogposts te publiceren. Voeg dit blok in en geniet van de muziek wanneer je vastloopt bij het schrijven van een artikel of gewoon behoefte hebt aan wat afleiding.”

Opties van de Piano Block plugin

Hoewel het blok standaard staat ingesteld op een akoestische piano, heb je keuze uit maar liefst 14 verschillende instrumenten. Er zit zelfs een xylofoon tussen! Het geluid is afkomstig van samples van echte instrumenten, dus als je een beetje muzikaal bent kun je nog best iets produceren dat aardig klinkt. Je kunt het instrument van je keuzen twee octaven hoger of lager stemmen, het volume aanpassen en het sustainpedaal in- of uitschakelen. De muziekinterface wordt overigens niet aan de front-end van je WordPress website weergegeven; het is puur een backend feature voor je eigen plezier.

Tot slot

Juist doordat blok plugins vrijwel altijd het doel hebben om een specifieke functionaliteit toe te voegen, vind ik het interessant wanneer er blok plugins opduiken die puur zijn ontwikkeld om je je even wat afleiding van je dagelijkse bezigheden te bieden en een glimlach op je gezicht te toveren. En dat is iets waar Hamano met de Piano Block plugin zeker in slaagt!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.