Tekenen in WordPress met de Sketch Block plugin

Tekenen in WordPress met de Sketch Block plugin

Automattic heeft op 1 juli de Sketch Block plugin gelanceerd. Het betreft een blok plugin die tekenen in WordPress mogelijk maakt. De plugin bevindt zich nog in de beta-fase en vereist installatie en activatie van de Gutenberg plugin.

Over de Sketch Block plugin

De nieuwe plugin is gebaseerd op de Perfect Freehand JavaScript library. Hoewel Sketch Block bij lange na niet zoveel mogelijkheden biedt, is deze beta versie een goede basis. Het is te verwachten dat een groot deel van de gereedschappen die via Perfect Freehand beschikbaar zijn, in de loop der tijd ook in Sketch Block geïntegreerd worden. 

Net zoals de Block-a-saurus plugin is de Sketch Block plugin voornamelijk vermakelijk dan dat hij echt een heel praktisch nut heeft. Maar degenen die er al mee geëxperimenteerd hebben geven aan dat het bijzonder leuk is om te kunnen tekenen in WordPress. Hoe makkelijk dat precies gaat, is afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt; tekenen op een iPad gaat vanzelfsprekend een stuk makkelijk dan wanneer je het trackpad van je laptop gebruikt.

De huidige versie van de plugin (1.0.7) biedt keuze uit drie verschillende lijndiktes. Je kunt de hoogte van het blok zelf aanpassen, al lijkt er een minimale hoogte van 200px gehanteerd te worden. Het blok heeft een transparante achtergrond, wat betekent dat je hem (net als achtergrondafbeeldingen) over een ander container blok kunt heen leggen om verschillende effecten te creëren. De plugin neemt de kleuropties van je actieve WordPress thema over.

Tekenen in WordPress uitproberen?

Wil jij ook experimenteren met tekenen in WordPress? De Sketch Block plugin is gratis te downloaden via WordPress.org, dus ga vooral los! Vergeet niet dat je eerst de Gutenberg plugin geïnstalleerd en geactiveerd moet hebben als je van Sketch Block gebruik wilt maken.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.