Oude Twenty thema’s krijgen nieuwe blokpatronen

Oude Twenty thema’s krijgen nieuwe blokpatronen

Zoals je waarschijnlijk wel weet werden in WordPress 5.5 blokpatronen geïntroduceerd. Er zijn al meerdere nieuwe WordPress thema’s opgedoken die hier goed gebruik van maken. Maar waarschijnlijk kunnen degenen die een standaard WordPress thema op hun site hebben, binnenkort ook van deze feature profiteren. Men is namelijk van plan om nieuwe blokpatronen in de oude Twenty thema’s te introduceren. 

Updates voor oude Twenty thema’s in WordPress 5.6

Tegen de tijd dat WordPress 5.6 wordt uitgerold – de officiële release staat gepland voor december 2020 – krijgen in elk geval de vier laatste Twenty thema’s een update. Dat zijn dus Twenty Twenty, Twenty Nineteen, Twenty Seventeen en Twenty Sixteen. Twenty Eighteen zit er niet bij; veel mensen vergeten dat dit thema niet bestaat. 2018 was het enige jaar van het laatste decennium waarop we geen nieuw standaard WordPress thema kregen. Twenty Fifteen tot en met Twenty Ten krijgen op een nader te bepalen datum een update met nieuwe blokpatronen.

Eerste blik op de nieuwe blokpatronen 

Hoewel er nog niets officieel is goedgekeurd, zijn er zijn al wel meerdere mockups en patches ingediend betreffende de nieuwe blokpatronen in de oude Twenty thema’s. Een voorbeeld daarvan is het onderstaande blokpatroon van Beatriz Fialho voor het Twenty Nineteen thema. 

Ook voor het Twenty Thirteen thema, dat inmiddels natuurlijk al wat verouderd is, zijn goede ideeën ingediend. Joen Asmussen, een van de ontwerpers van het oorspronkelijke thema, kwam met de onderstaande blokpatronen.

Tot slot

Het implementeren van nieuwe blokpatronen in oude Twenty thema’s is een prima manier om de 10 standaard WordPress thema’s die in het afgelopen decennium zijn uitgerold, nieuw leven in te blazen. Wij zijn in elk geval benieuwd welke creatieve suggesties we in december kunnen verwachten.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.