Eerste blik op het Twenty Nineteen thema

Eerste blik op het Twenty Nineteen thema

Allan Cole, WordPress thema ontwikkelaar bij Automattic, heeft een eerste glimp op het Twenty Nineteen thema gepubliceerd, dat met WordPress 5.0 geïntroduceerd moet worden. Cole heeft de leiding over de ontwikkeling van het thema, met Kjell Regstad als design coach.

Over Twenty Nineteen

Sinds WordPress 3.0 in 2010 werd uitgerold (lees ook: Evolutie van de WordPress User Interface), wordt er elk jaar bij een grote release een nieuw standaard thema gepresenteerd dat automatisch gebruikt wordt als je WordPress installeert. Het begon toen met Twenty Ten, en inmiddels zijn we dus bij Twenty Nineteen. Het nieuwe thema heeft een minimalistische look en feel die uitstekend geschikt is voor schrijvers en bloggers, maar ook prima kan worden gebruikt voor zakelijke WordPress websites. De layout heeft geen zijbalk, maar de footer biedt volop ruimte voor widgets.

Twenty Nineteen

Het nieuwe thema, dat is gebaseerd op Underscores en Gutenberg starter themes, zal vanzelfsprekend volledige compatibiliteit met Gutenberg bieden. Er wordt gebruik gemaakt van SASS (Syntactically Awesome Style Sheets) om de stijlen tussen Gutenberg en de frontend ervaring synchroon te houden, iets dat volgens Cole “niet gebruikelijk is voor een standaard thema.” Twenty Nineteen zal tevens Frontend en Backend editor stijlen bevatten. Hierdoor zal de weergave van content in de backend erg lijken op hoe het uiteindelijke product eruit zal komen te zien.

19 november

WordPress 5.0 staat gepland voor 19 november. Eind oktober wordt een release candidate voor Twenty Nineteen verwacht. Mocht het thema toch niet op tijd klaar zijn voor de release van WordPress 5.0 op 19 november, dan zal het op een latere datum uitgerold worden.

Wil je graag op de hoogte blijven van de ontwikkeling van het nieuwe standaard WordPress thema, dan kun je de GitHub pagina van het project in de gaten houden. Hier zal Twenty Nineteen ontwikkeld worden tot het klaar is om met de WordPress core geïntegreerd te worden.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.