Eerste blik op het nieuwe Twenty Twenty thema

Eerste blik op het nieuwe Twenty Twenty thema

Anders Norén heeft afgelopen week de ontwerpen onthuld voor Twenty Twenty, het nieuwe standaard WordPress thema. Het thema zal officieel beschikbaar komen met WordPress 5.3, dat gepland staat voor 12 november 2019. Maar je kunt er nu al mee experimenteren!

Chaplin als basis

Andres Norén is een van de meest gerespecteerde thema ontwikkelaars in WordPress community en een early adoptervan Gutenberg. Hij heeft tot dusver 20 gratis thema’s op WordPress.org gepubliceerd, met zo’n 2.85 miljoen downloads en een cumulatieve beoordeling van 4.98 uit 5 sterren. Velen waren het erover eens dat Chaplin, zijn meest recente thema, een schitterend voorbeeld is van de mogelijkheden die de block editor biedt voor gebruikers die hun eigen sites willen ontwerpen. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat ervoor is gekozen om Chaplin te gebruiken als basis voor het nieuwe Twenty Twenty thema.

“Het gebruiken van een bestaand thema als basis helpt ons om sneller aan de ontwikkeling te beginnen,” zei Norén. “Maar er is weinig over van de stijl van Chaplin, waardoor het thema een heel eigen look en feel heeft gekregen.”

Norén deelde een aantal screenshots van het nieuwe thema. Hierop is te zien dat een paar wijzigingen in kleuren en typografie en een gecentreerde kolom voor content van Twenty Twenty inderdaad een compleet ander thema maken.

twenty twenty thema

twenty twenty thema

Twenty Twenty

Volgens Norén is Twenty Twenty ontworpen als een flexibel, veelzijdig thema. Afhankelijk van de gebruikte combinatie van blocks kan het geschikt worden gemaakt voor bedrijven, organisaties en blogs.

“De belofte van de block editor is om gebruikers de vrijheid te geven om hun sites naar eigen inzicht te ontwerpen en te structureren,” schreef hij in de introductie blogpost. “De verantwoordelijkheid van een thema is om gebruikers in staat te stellen om hun geïnspireerde visie te creëren door het eindresultaat er goed uit te laten zien en net zo goed te laten werken, zoals de gebruiker bedoeld heeft.”

Experimenteren?

De avonturiers onder ons kunnen Twenty Twenty nu al van GitHub downloaden om ermee te experimenteren. Zodra het thema daar klaar voor is, zullen Norén en zijn team het thema aan de WordPress core toevoegen.

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.