De beste mobiele WordPress thema’s voor 2018

De beste mobiele WordPress thema’s voor 2018

We hebben het al vaker gehad over responsive webdesign, en over hoe belangrijk het is dat je WordPress website mobielvriendelijk is. Vrijwel alle moderne WordPress thema’s claimen dat ze responsive zijn, maar ze niet er niet allemaal even geweldig uit op mobiel. Vaak werken ze wel, soms ook best goed, maar er blijft in veel gevallen nog wel wat te wensen over. De WordPress thema’s die we vandaag bespreken zijn anders. Ze zijn namelijk speciaal ontworpen om er goed uit te zien én goed te presteren op mobiele apparaten. Ze maken gebruik van een ‘mobile-first’ aanpak, wat wil zeggen dat eerst de mobiele versie van het thema is ontworpen, waarna deze is aangepast aan grotere schermen. Als het mobiele webverkeer naar je site belangrijk is, dan zijn dit de beste mobiele WordPress thema’s voor het aankomende jaar!

5 mobiele WordPress thema’s voor 2018

#1. Touch

mobiele WordPress thema's

Touch ziet er niet alleen geweldig uit op mobiele apparaten, het thema heeft ook een praktische en gebruiksvriendelijke navigatiebalk. Je kunt een ‘Terug’ knop en ‘Menu’ knop weergeven voor de primaire navigatie, maar er zijn ook ‘Bellen’ en ‘Email’ knoppen. Met slechts één klik kunnen je bezoekers je bedrijf bellen of een email sturen. En de ‘Zoek’ knop maakt het makkelijk om content te vinden. Touch is een minimalistisch en modern thema, ontworpen op basis van Google’s Material Design aanpak. Al met al een geweldig thema voor mobiele websites.

Meer info

#2. Rogue

mobiele WordPress thema's

Rogue is een mooi, simplistisch thema dat doet denken aan de Tumblr blog thema’s. Rogue filtert Uitgelichte Afbeeldingen naar zwart/wit, maar wanneer er overheen gehoverd wordt veranderen ze weer in kleur. Dit mobiele thema is voornamelijk ontworpen voor blogs, maar is in staat om een breed scala aan content types aan te kunnen. Het mobiele menu neemt het hele scherm over, zodat inzoomen niet meer nodig is. Met dit thema zal je content er fantastisch uitzien, zowel op iPhones en iPads als op andere mobiele apparaten.

Meer info

#3. Hero

mobiele WordPress thema's

Hero heeft een modern en elegant ontwerp met een donkere header en een lichte content area, en ziet er geweldig uit op retina schermen. Subtiele animaties brengen elke pagina tot leven en maken het navigeren tot een waar genot. Vergeleken met de gemiddelde mobiele ervaring op het web is dit thema zijn tijd ver vooruit. Als desktop thema is het wellicht een beetje te gewoontjes, maar als exclusief thema voor mobiel is Hero een uitstekende keuze.

Meer info

#4. Spartan

mobiele WordPress thema's

De meeste mobiele WordPress thema’s maken gebruik van een witte achtergrond. Spartan doet dat niet! Dit thema is daarom een uitstekende keus voor iedereen die de voorkeur geeft aan mobiele thema’s met een donkerder uiterlijk. Spartan is een goede keus voor bloggers, fotografen, kunstenaars en grafisch ontwerpers, mede vanwege de mooie lightbox galerijen en vele opties om mediabestanden weer te geven.

Meer info

#5. Fusion

mobiele WordPress thema's

Als je op zoek bent naar een thema waarmee je je eigen mobiele apps kunt promoten, dan is Fusion een uitstekende keus. Dit WordPress thema heeft een relatief eenvoudige en toch elegante look en feel. Aantrekkelijke animaties en een doordacht kleurgebruik geven het minimalistische design een warme uitstraling. Fusion is ontwikkeld om moeiteloos met de SiteOrigin page builder te integreren en biedt volop aanpassingsmogelijkheden. Daardoor kun je Fusion steeds weer opnieuw gebruiken, en met slechts één thema mobiele sites bouwen die er compleet anders uit zien.

Meer info

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.