Je website moet NU mobielvriendelijk zijn!

Je website moet NU mobielvriendelijk zijn!

Op 21 april 2015 paste Google haar algoritmes aan. Vanaf dat moment werd “ mobielvriendelijk ” als ranking factor meegenomen. Vorige maand, in oktober, kondigde Google aan dat ze in de komende maanden over zouden stappen naar een “mobile-first” indexering voor zoekresultaten. Google zal waarschijnlijk mobiele en desktop indexeringen gaan scheiden. Eenmaal gescheiden zal mobile search Google’s primaire index zijn. Het doel van deze veranderingen is het verbeteren van de gebruikerservaring op smartphones en tablets.

Wat betekent dit allemaal voor jou?

Als je een website hebt die niet mobielvriendelijk is, zal deze niet in Google’s primaire index worden weergegeven. Dat resulteert uiteindelijk in een verminderde vindbaarheid en ranking. En zoals je weet zullen slechtere resultaten in Google leiden tot minder bezoekers.

Google’s doel is altijd al geweest om de meest relevante en actuele zoekresultaten weer te geven. Het is dan ook logisch dat Google zich aanpast aan het feit dat ons leven steeds ‘mobieler’ wordt. Zoals Google zelf zegt: “Nu meer mensen mobiele apparaten gebruiken om te internetten, moeten onze algoritmes zich aan deze gebruikspatronen aanpassen.”

Als je website niet mobielvriendelijk (responsive) is, wordt hij “bestraft” door Google. Met andere woorden, je komt steeds lager in de zoekresultaten te staan. Dit is belangrijk voor zowel bedrijven als individuen – met name voor degenen die hun best doen om te scoren in de organische zoekresultaten.

Natuurlijk gaat het niet alleen maar om hoe je website scoort. Het gaat ook om de gebruikerservaring. Als je een website hebt wil je het je bezoekers zo makkelijk mogelijk maken om toegang te krijgen tot je content, ongeacht het apparaat dat zij gebruiken. Als je bezoekers je content niet op hun smartphone kunnen vinden, of als deze niet toegankelijk genoeg is, zul je ze verliezen. En dat is waarom je website mobielvriendelijk moet zijn (als je nog niet overtuigd bent… de cijfers liegen niet).

Wat kun je doen om je website mobielvriendelijk te maken?

#1. Gebruik deze Google tool om te bekijken of je website mobielvriendelijk genoeg is.

#2. Lees je in over hoe je een mobielvriendelijke WordPress site bouwt.

#3. Is je WordPress thema niet responsive? Stap dan over naar een responsive thema.

#4. Check welke features onmisbaar zijn voor je mobiele WordPress site.

#5. Installeer de beste apps om je site vanaf je smartphone te beheren. Want geef toe, ook jij zit vaker op je smartphone dan achter je computer!

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.