De beste mobiele apps om je WordPress site te beheren

mobiele apps

We doen tegenwoordig steeds minder met onze desktop computers en steeds meer met onze smartphones. In dit artikel hebben we de 5 beste mobiele apps om je WordPress site te beheren op een rijtje gezet. Daarmee blijft je WordPress site altijd actueel, ook als je niet achter je computer zit!

5 mobiele apps voor WordPress

#1. WooCommerce app

WooCommerce is van essentieel belang voor degenen die een webshop runnen. En de mobiele app van WooCommerce laat nauwelijks iets te wensen over! De app is gemakkelijk in gebruik en zorgt ervoor dat je vanaf je smartphone alles dat er in je webshop gebeurd in de gaten kunt houden. Op het dashboard worden verkoopstatistieken weergegeven (per dag, per week en per maand) en je kunt al je bestellingen, bezoekersaantallen, omzet en best verkochte producten bekijken. De app biedt directe toegang tot de volledige productcatalogus en product details. Ook heb je de mogelijkheid om meerdere webshops vanaf je smartphone te beheren.

#2. ManageWP

De mobiele app van ManageWP reduceert je afhankelijkheid van login spreadsheets, wachtwoordbeheerders en bookmarks. Hiermee heb je met één klik toegang tot al je websites! Alle updates met betrekking tot je thema, plugins en WordPress zelf worden in één overzichtelijke lijst verzameld, zodat je zelf kunt bepalen of je ze wil updaten, negeren of deactiveren. Verder kun je backups maken en controleert ManageWP regelmatig op malware.

#3. Ulysses

Als je schrijver, blogger of journalist bent, dan is Ulysses ideaal voor jou. Deze mobiele app, die compatibel is met iOS apparaten zoals iPhones en iPads, helpt je om productiever te werken. Al je projecten worden bij elkaar gezet in een ‘unified library’ die via een iCloud met al je verbonden apparaten gesynchroniseerd kan worden. Met andere woorden: je kunt altijd verdergaan waar je gebleven was. Verder biedt de app je de mogelijkheid om je teksten in mooie PDF of Word documenten en zelfs ebooks te converteren. Ook exporteren naar HTML bestanden en documenten op WordPress publiceren is geen enkel probleem voor deze gebruiksvriendelijke app.

#4. MailChimp Mobile

MailChimp Mobile is één van onze favoriete mobiele apps die beschikbaar is voor iOS en Android apparaten en zelfs op de Apple Watch werkt. De app biedt je de mogelijkheid om je lijsten te beheren, je campagnes te bekijken en nieuwsbrieven in te plannen of te versturen. Ook heb je directe toegang tot rapporten en kun je on the go de prestaties van je campagnes bekijken. En omdat je een multi-user account kunt instellen, kan je hele team gebruik maken van de functionaliteiten van deze app.

#5. Disqus

Disqus is een mobiele app die wordt aanbevolen voor marketing en social media beheer. Disqus is beschikbaar voor Android, iOS en de Windows Phone en biedt tevens ondersteuning voor vrijwel alle moderne browsers. De app kan het ontwerp van je website overnemen en ziet er geweldig uit op elk apparaat. Disqus is met name handig voor wie veel met zijn of haar bezoekers communiceert; het verzameld alle reacties op één plek waardoor je real time de conversie aan kunt gaan, op meerder sociale netwerken tegelijk.

3 reacties op “De beste mobiele apps om je WordPress site te beheren”

 1. Peter schreef:

  Ik heb nu het idee dat ik mijn vragen op het verkeerde platform geplaatst heb, sorry

 2. Peter schreef:

  Aanvulling:

  Natuur is een desktop versie die vaststelt dat een bezoeker met een smartphone mijn site bezoekt ook goed maar de software moet in dat geval een sterk vereenvoudigde en opsmarphones gerichte weergave van de desktop versie aanbieden met slechts 2 verplichte velden {roepnaam en eMailadres) in de “one-page-checkout” De koper moet ook zijn/haar gegevens voor de BTW rekening m.b.v. een “auto-fill” app op zijn/haar smartphone kunnen aanvullen.

 3. Peter schreef:

  Mooie toelchting van apps maar ik zoek WP software die specifiek gericht is op bezoekers die met een smartphone mijn digitale producten willen aankopen, die later, na het gereed komen, naar hun email adres verzonden worden.

  Dus geen responsive desktop software maar zeer betaalbare dedicated smartphone webwinkel software met iDeal en PayPal

Geef een reactie