Waarom het noodzakelijk is om een mobiel vriendelijke WordPress website te hebben

Waarom het noodzakelijk is om een mobiel vriendelijke WordPress website te hebben

De ontwikkeling van smartphones en tablets heeft ervoor gezorgd dat het internet overal en altijd voor iedereen toegankelijk is. In dit artikel leggen we uit waarom het noodzakelijk is om een mobiel vriendelijke WordPress site te hebben.

De cijfers liegen niet

 • 60% van de gebruikers internet voornamelijk vanaf mobiele apparaten;
 • 67% van de gebruikers zijn sneller geneigd om een dienst of product af te nemen van een mobiel vriendelijke website;
 • 61% van de gebruikers gaan naar de website van een concurrent als de website die ze bezoeken niet mobiel vriendelijk is;
 • 57% van de gebruikers zeggen geen bedrijf met een slecht ontworpen mobiele website aan te bevelen.

Gezien de nog altijd stijgende populariteit van mobiele apparaten stappen meer en meer bedrijven over op een mobiel vriendelijk website. De onderstaande cijfers laten zien hoe belangrijk mobiele marketing tegenwoordig is:

 • 68% van de bedrijven heeft mobiele marketing in hun algemene marketing strategie geïntegreerd;
 • 71% van de marketeers denkt dat mobiele marketing van essentieel belang is voor hun bedrijf;
 • 58% van de ondervraagde bedrijven heeft een toegewijd mobiel marketing team
 • In 2019 zullen in de Verenigde Staten mobiele advertenties 72% van alle kosten voor digitale advertenties vertegenwoordigen.

Voordelen van een mobiel vriendelijke WordPress website

Hieronder de belangrijkste voordelen van een mobiel vriendelijke WordPress website op een rijtje:

 • Verbeterde gebruikerservaring

Omdat mobiele websites speciaal zijn ontworpen om goed te presteren op handheld apparaten, bieden ze gebruikers de best mogelijke ervaring. Met een uitstekende navigatie en mobiel-specifieke functionaliteiten zoals click-to-call maakt een mobiel vriendelijke WordPress website het niet alleen makkelijker voor je klanten om contact met je op te nemen, maar krijgen ze ook makkelijker toegang tot je content zonder dat ze in of uit hoeven te zoomen.

 • Beter scoren in zoekmachines

Mobiele websites krijgen een boost in de mobiele zoekresultaten. Om gebruikers te informeren of een website wel of niet mobiel vriendelijk is, voegt Google een “mobile-friendly” label onder de URL van mobiel vriendelijke websites toe. Dus zonder een mobiel vriendelijk ontwerp zijn gebruikers minder snel geneigd om je website vanaf een mobiel apparaat te bezoeken.

 • Snellere laadtijd

Wanneer een gebruiker een gewone non-responsive desktop website vanaf een mobiel apparaat bezoekt, laadt deze vaak of heel langzaam, of helemaal niet. Dat komt doordat de code niet geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten. Een mobiel vriendelijke website wordt gebouwd volgens de afmetingen van mobiele schermen en mobiele browser standaarden. Hierdoor heeft deze aanzienlijk minder tijd nodig om te laden.

 • Langere bezoeken

Wanneer een gebruiker je desktop website via een mobiel apparaat bezoekt, zal hij gefrustreerd raken door de slechte gebruiksvriendelijkheid en de site vaak meteen verlaten. Maar als je wel een mobiel vriendelijke WordPress website hebt, dan kunnen bezoekers gemakkelijk navigeren en de gewenste content bekijken. Ze blijven daardoor meestal veel langer hangen. En hoe langer ze blijven hangen, hoe groter de kans dat je ze in klanten kunt veranderen.

mobiel vriendelijke site

 • Meer conversie

Hoe meer bezoekers je trekt, hoe meer kans je hebt op een betere conversie. Door je website voor mobiele apparaten te optimaliseren spreek je een breder publiek aan, wat resulteert in meer conversie. Een goede gebruikerservaring op mobiele apparaten maakt het ook makkelijker voor klanten om je diensten of producten af te nemen. Kortom, een mobiel vriendelijk ontwerp helpt je om meer klanten te bereiken.

 • Competitief voordeel

Als bezoekers je website niet mobiel vriendelijk vinden zullen ze niet hun PC of laptop aanzetten om je gewone website te bezoeken; ze gaan simpelweg naar de website van je concurrent. Het gevolg: je raakt klanten kwijt aan je concurrenten. Een mobiel vriendelijke website daarentegen is in staat om de aandacht van je bezoekers vast te houden en ze in klanten te converteren. Daardoor blijf je de concurrentie voor!

Dus als je nog geen mobiel vriendelijke WordPress website hebt, is het hoog tijd om daar eens aan te beginnen!

We zien dus een stijging in mobiel gebruik, en we zijn tegenwoordig compleet afhankelijk van ons (mobiele) internet. Zowel onderweg, als thuis, moet onze laadtijd en snelheid optimaal zijn. Om een handje te helpen kun je met deze tool internet vergelijken & de beste keuze maken voor jouw situatie.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

 • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
 • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
 • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.