9 tips om je WordPress site te Halloween-ifyen

9 tips om je WordPress site te Halloween-ifyen

Halloween is één van de beste tijden van het jaar om wat leuks te doen met je WordPress website. Er zijn tal van manieren om in de sfeer te komen, en bovendien hoef je niet meteen je complete site om te gooien. Soms zijn het de kleinste dingetjes die het beste werken! In dit artikel bespreken we 9 manieren om je WordPress site te Halloween-ifyen!

#1. Update je Logo à la Google

Google’s standaard logo is simpel en kleurrijk. Maar als er een feestdag of belangrijk evenement is, wordt dit logo vervangen door een tijdelijk logo ontwerp. Halloween is één van die speciale gelegenheden. Je hoeft heus niet meteen een heel nieuw logo te ontwerpen; je kunt bijvoorbeeld ook het kleurenschema veranderen (denk aan oranje, zwart of bloedrood), een letter verwisselen voor een Halloween-icoon (de “o” is altijd een goede), of een ander font gebruiken dat eruit ziet als dat van je favoriete horrorfilm.

halloween

Tip: Heb je geen Photoshop of Illustrator? Check dan deze 5 WordPress plugins voor fotobewerking.

#2. Verander de kleuren van je website

Je hebt de kleuren van je website natuurlijk met de grootste zorg uitgezocht, en dat is ook heel belangrijk. Maar als 31 oktober voor de deur staat, is het prima om je eigen regels even aan de kant te schuiven. WordPress maakt het gelukkig heel eenvoudig om de kleurinstellingen van je website te veranderen. Dus als je je font kleuren, de achtergrond van je thema of je CTA knoppen wilt aanpassen, ga er dan voor. Zorg er wel voor dat de kleuren onderling niet gaan vloeken!

halloween

#3. Kies een spookachtig font

Er zijn tal van gratis spooky fonts online te vinden, en die bieden een leuke (en tijdelijke) manier om je WordPress site in de juiste sfeer te krijgen. We raden niet aan om alle fonts te veranderen; meestal werkt het het beste als je alleen je headers aanpakt, of alleen je CTA’s. Kijk bijvoorbeeld eens op www.dafont.com en zoek op ‘Halloween’ of kijk bij de horror fonts.

halloween

#4. Zorg voor duivelse social icons

“The devil is in the details.” Als je je bezighoudt met social media (en dat is wel een must als je succes wilt hebben tegenwoordig), is het leuk om de social icons op je WordPress site wat extra karakter te geven. Het gebruiken van door Halloween geïnspireerde icoontjes is een laagdrempelige maar leuke manier om je site te Halloween-ifyen.

halloween

Tip: Check deze pompoen vector icoontjes en gebruik de Easy Social Icons plugin om de icoontjes up te loaden naar WordPress en ze met je standaard icoontjes te verwisselen.

#5. Maak een 404 nog enger

Natuurlijk, je wil niet dat iemand een dode link op je WordPress site tegenkomt. Maar als het gebeurt, waarom zou je de betreffende bezoeker dan geen vermakelijke pagina met een spooky ontwerp bieden?

halloween

Tip: Deze geanimeerde 404 pagina kost je $6, maar het is het waard als je je verdwaalde bezoekers alsnog een leuke ervaring wilt bieden!

#6. Grijp je bezoekers (hun aandacht) voor ze vertrekken

Er zullen altijd bezoekers zijn die je pagina verlaten zonder actie te ondernemen. Maar je wil natuurlijk nog die laatste kans grijpen, en op zijn minst hun e-mailadres zien te krijgen, toch? Maak van de gelegenheid gebruik om een exit intent popup aan je website toe te voegen. Met de meeste plugins kun je eenvoudig kleuren, fonts, animaties en andere instellingen aanpassen, dus je kunt je popup moeiteloos een leuk Halloween tintje geven.

halloween

#7. Schrijf seizoensgebonden content

Als je al regelmatig blogposts schrijft, waarom dan niet wat Halloween-gerelateerde onderwerpen? Je kunt bijvoorbeeld een blogpost wijden aan de beste Halloween films, Halloween make-up tips, Halloween kostuums, het verhaal achter Halloween, enzovoorts. Wees creatief!

#8. Zet een Halloween actie op

Als je in een vrijgevige bui bent, dan is nu de ideale tijd om een speciale Halloween actie op te zetten. Denk aan wedstrijdjes (nodig je bezoekers uit om hun Halloween foto’s te delen, inclusief hashtag, de beste foto wint iets) of speciale aanbiedingen voor Halloween-gerelateerde diensten of producten.

halloween

#9. Speel verstoppertje

Wil je wat lol beleven met je bezoekers, dan kun je een Halloween-gerelateerde achtergrond op je site zetten, waar je enge icoontjes in verstopt. Als bezoekers daar dan op klikken kunnen ze een speciale ‘trick or treat’ krijgen (wat dat is mag je zelf bedenken!).

Tip: Smashing Magazine heeft leuke enge icoontjes!

Happy Halloween!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.