5 WordPress plugins voor fotobewerking

5 WordPress plugins voor fotobewerking

Veel webdesigners en developers maken gebruik van Adobe Photoshop voor het bewerken van foto’s. Maar het vergt behoorlijk wat tijd om echt bedreven te raken met Photoshop. Daarbij is het programma vrij prijzig, en soms is het gewoon te veel gedoe om Photoshop te openen wanneer je alleen maar een kleine bewerking hoeft te maken. Maar het kan ook anders! Er zijn verschillende WordPress plugins (premium en gratis) waarmee je, gewoon vanaf je WordPress Dashboard, de foto’s op je website kun bewerken. Het spreekt voor zich dat ze niet zulke geavanceerde opties bieden als Photoshop – maar afhankelijk van wat je precies wilt doen kun je met deze fotobewerking plugins een heel eind komen!

De beste fotobewerking plugins

#1. iPhotor ($29)

iPhotor is een handige plugin die is gebouwd op HTML5 en JavaScript, en je in staat stelt om je foto’s mooier te maken en effecten toe te passen. Je kunt ook teksten aan je afbeeldingen toevoegen, en andere eenvoudige wijzigingen aanbrengen.

Meer info

#2. WP PRO Image Editor ($19)

Met WP Pro Image Editor kun je afbeeldingen, vormen en tekst aan je bestaande afbeeldingen toevoegen, de opaciteit wijzigen, stijlen toepassen, afbeeldingen als .png exporteren en nog veel meer.

Meer info

#3. DigiWidgets Image Editor (gratis)

DigiWidgets Image Editor is de enige gratis WordPress plugin voor fotobewerking in deze lijst. Je kunt filters toepassen, lagen toevoegen, lettertypes wijzigen en nog veel meer.

Meer info

#4. Ultimate Image Filters ($15)

De Ultimate Image Filters plugin bevat meer dan 40 verschillende filters die je op je afbeeldingen kunt toevoegen. Uiteraard kun je ook de sterkte van het filter aanpassen aan je wensen. Je oorspronkelijke afbeeldingen kun je gewoon behouden.

Meer info

#5. Photo Editor: Cut Paste ($17)

Deze fotobewerking plugin is ideaal voor knip-en-plakwerk. Je kunt bijvoorbeeld face swaps doen, of de achtergrond van een foto weghalen en vervangen door een andere achtergrond. Je kunt ook mensen uit een foto knippen en ze op een andere achtergrond zetten.

Meer info

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.