De snelste WordPress hosting | WP Handleiding

De snelste WordPress hosting

Wanneer je een WordPress website beheert, dan doe je er vanzelfsprekend alles aan om deze zo snel mogelijk te maken. Maar voordat je je gaat richten op afbeeldingsoptimalisatie, lazy loading en lichtgewicht thema’s en plugins, is het belangrijk om te zorgen dat de basis goed in orde is – de hosting dus. In dit artikel belichten we de voordelen managed WordPress hosting ten opzichte van andere vormen van hosting. Daarnaast vertellen we welke provider in onze ervaring de snelste WordPress hosting biedt.

Wat zijn de voordelen van managed WordPress hosting?

In onze blogpost over verschillende soorten WordPress hosting kun je lezen dat shared hosting de goedkoopste oplossing voor een self-hosted WordPress website is. Maar er zit een nadeel aan: je website wordt gehost op dezelfde server als tientallen, honderden of zelfs duizenden andere accounts. Omdat zij allemaal gebruik maken van de server resources, kan shared hosting vrij onvoorspelbaar zijn. Dat is slechts een van de redenen dat wij managed WordPress hosting aanraden. Hiermee profiteer je van een breed scala aan voordelen, waaronder:

De snelste WordPress hosting

Met managed WordPress hosting is de server waar je site op staat in alle opzichten geoptimaliseerd voor WordPress. Daardoor profiteer je van een betere performance. Dat alleen al zou reden genoeg moeten zijn; snelheid is immers een van de belangrijkste Google ranking factoren.

Veiligheid

Meer dan de helft van alle kwetsbaarheden in WordPress zijn gerelateerd aan plugins, en dan met name verouderde versies. Als je gebruik maakt van managed WordPress hosting, dan kun je je installatie zo instellen dat plugins automatisch geüpdatet worden zodra er een nieuwe versie beschikbaar is. Daarnaast bieden de meeste managed WordPress hosting providers standaard security oplossingen.

Automatische backups

Hoewel het steeds minder vaak voorkomt, kan het een keer gebeuren dat je WordPress site ‘kapot’ gaat als gevolg van een fout in een thema of WordPress plugin conflicten. Met managed WordPress hosting worden er automatisch volledige backups gemaakt van je WordPress bestanden en database. Mocht er dan eens iets fout gaan, dan is het vaak een kwestie van een paar klikken om je website te herstellen. Bovendien hoef je niet bang te zijn dat je je data kwijt raakt.

Kostenefficiëntie

Downtime kan je (afhankelijk van wat voor soort website je hebt) veel geld kosten. Managed WordPress hosting mag dan niet zo goedkoop zijn als shared hosting, het verschil is niet heel groot. En de betere uptime is dat beetje extra geld dubbel en dwars waard!

Een simpel controlepaneel

WordPress zelf is een van de meest gebruiksvriendelijke content management systemen; zelfs zonder technische kennis kunnen de meeste mensen er prima mee overweg. Veel hosting controlepanelen hebben echter een steile leercurve. Kies je voor managed WordPress hosting, dan heb je een simpel controlepaneel dat voldoende opties biedt voor het aanpassen van belangrijke instellingen.

Staging opties

Veel managed WordPress hosting diensten bieden staging opties. Die zijn ideaal als je met verschillende thema’s of plugins wilt experimenteren zonder dat het effect heeft op je live site. Ook als je ‘achter de schermen’ een nieuwe WordPress site wilt bouwen en die pas live wilt zetten als hij klaar is, is het fijn als er al een ontwikkelingsomgeving voor je klaar staat. 

De beste ondersteuning

Bij andere vormen van hosting kun je er niet vanuit gaan dat het klantenservice team enige kennis van WordPress heeft. Providers die managed WordPress hosting aanbieden daarentegen, hebben meestal een team van WordPress professionals achter de hand om klanten te helpen als ze ergens tegenaan lopen. Dat is wel zo fijn om te weten!

Waar kun je terecht voor de snelste WordPress hosting?

Wil jij verzekerd zijn van de snelste WordPress hosting, dan is Cloud86 Managed WordPress hosting echt een aanrader.

Je kunt kiezen uit verschillende abonnementen, en hoe langer de looptijd, hoe meer korting je krijgt. Bij elk abonnement krijg je standaard een gratis SSL-certificaat, constante monitoring tegen malware, elke 12 uur een automatische backup (ook van je database en e-mail) en One-Click staging. Bovendien regel je alles vanaf een zeer intuitief beheerpaneel. Mocht je na het afsluiten van een abonnement toch niet tevreden zijn en je geeft dit binnen 30 dagen aan, dan krijg je gewoon je geld terug. Er is dus geen reden om Cloud86 Managed WordPress hosting gewoon eens uit te proberen!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.