BuddyPress 6.0 introduceert Group en Member blocks

BuddyPress 6.0 introduceert Group en Member blocks

Afgelopen week werd de eerste bèta versie van BuddyPress 6.0 uitgerold. Een van de belangrijkste features in deze naderende update is de introductie van nieuwe Member en Group blocks voor de WordPress editor. De plugin vereist nu minimaal PHP 5.6 en WordPress 4.8 (5.0 om van de nieuwe blocks gebruik te maken).

Member en Group blocks

Het Member block is een eenvoudige ‘profielbox’ voor leden. Daarin worden de avatar, omslagafbeelding, schermnaam en gebruikersnaam weergegeven. Onderaan het block is een knop toegevoegd met een link die naar het profiel van het lid leidt. Alle velden kunnen individueel worden in- of uitgeschakeld via de block instellingen.

Het Group block werd op een soortgelijke manier. De groepsavatar, omslagafbeelding, groepsnaam en beschrijving staan standaard ingeschakeld om weergegeven te worden. Maar deze kunnen individueel worden uitgeschakeld via de block instellingen.

De blocks zorgen ervoor dat gebruikers wat meer vrijheid krijgen in waar en hoe ze BuddyPress in hun bestaande websites integreren.

Meer blocks in de planning

De update bevat dus slechts twee blocks, maar het team is van plan om in de loop van de tijd nog meer blocks aan BuddyPress toe te voegen. Momenteel zijn ze op zoek naar mensen die een bijdrage willen leveren aan het BP Blocks repository. “We willen hun werk graag in de BP core integreren als we denken dat de leden van onze community in die blocks geïnteresseerd zouden zijn,” schreef BuddyPress ontwikkelaar Mathieu Viet.

BP REST API

De BP REST API, die in BuddyPress 5.0 werd geintroduceerd, is bijgeschaafd. Zo zijn de gebruiker profielfoto en omslagafbeelding velden naar het Members component van de plugin verplaatst. Dit biedt gebruikers de mogelijkheid om de features te gebruiken zonder het BP Extended Profile component te activeren.

Benieuwd naar BuddyPress 6.0?

Gebruikers kunnen de beta versie testen via de BP Beta Tester plugin, of door het beta ZIP bestand te downloaden en te installeren.

De officiële release van BuddyPress 6.0 staat gepland voor eind april.

 

Lees ook: De beste gratis BuddyPress thema’s (2020)

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.