BuddyPress 5.0 introduceert BP REST API

BuddyPress 5.0 introduceert BP REST API

BuddyPress 5.0 ‘Le Gusto’ is nu beschikbaar. Deze update van de bekende social networking plugin bevat diverse vernieuwingen, zoals een nieuwe API voor uitnodigingen en BuddyPress info op het Site Health venster. Het belangrijkste in deze update is echter de langverwachte BP REST API. De update werd vernoemd naar het favoriete pizza restaurant in Brazilië van BP REST API contributor Renato Alves.

Invitations API

BuddyPress 5.0 is voorzien van een nieuwe BP Invitations API. Deze is bedoeld om ontwikkelaars te helpen bij het beter beheren van groepsuitnodigingen en lidmaatschapsverzoeken.

Site Health info

BuddyPress site admins zullen ook een nieuwe sectie in het Site Health info venster opmerken. Deze bevat plugin-specifieke debug informatie die handig kan zijn wanneer je op de fora zoekt naar hulp.

Wachtwoord controle

BuddyPress 5.0 heeft ook het BP Nouveau template pack geüpdatet. Daardoor wordt nu dezelfde wachtwoord controle gebruikt als in de WordPress core. BuddyPress gebruikers kunnen dus hun wachtwoorden instellen binnen de vertrouwde WordPress interface.

BP REST API

De nieuwe BuddyPress REST API is uitgebreid gedocumenteerd en bevat eindpunten voor leden, groepen, activiteiten, privé berichten, meldingen en uitgebreide profielen. De eerste feature die mogelijk wordt gemaakt door de nieuwe REST API is een verbeterde interface voor het beheren van groepsleden. Deze stelt admins in staat om snel en efficiënt naar specifieke leden te zoeken, welke zij vervolgens kunnen promoveren, degraderen, verbannen of verwijderen.

Blocks

De BP REST API biedt een breed scala aan mogelijkheden voor ontwikkelaars. Zij kunnen hiermee nieuwe interactieve features en front-end experiences creëren. En door AJAX verzoeken te vervangen kan ook de performance verbeterd worden. BuddyPress gebruikers zijn echter nog het meest enthousiast over de mogelijkheden op het gebied van block ontwikkeling. Dit wordt nu namelijk een stuk makkelijker, omdat Gutenberg voornamelijk gebruik maakt van REST.

BuddyPress 6.0

Het is de bedoeling dat BuddyPress 6.0 diverse core blocks moet krijgen. Mogelijk zullen deze core blocks uiteindelijk de huidige widgets gaan vervangen. BuddyPress contributors zijn nog in discussie over welke blocks ze eerst willen gaan bouwen. Ze vragen daarbij om feedback (met name van BP thema ontwikkelaars) om erachter te komen waar de meeste behoefte aan is.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.