BuddyPress 5.0 gaat wachtwoord controle updaten

BuddyPress 5.0 gaat wachtwoord controle updaten

De ontwikkeling van BuddyPress 5.0 ging in december 2018 van start. Het BuddyPress team heeft geen roadmap gepubliceerd voor wat er in versie 5.0 gaat komen, maar de features en fixes die tot dusver zijn toegevoegd zijn te vinden op GitHub. Een noemenswaardige toevoeging aan deze release is dat het BP Nouveau template pack wordt geüpdatet om dezelfde wachtwoord controle te gebruiken als in de WordPress core. BuddyPress gebruikers kunnen dan hun wachtwoorden instellen binnen de interface van WordPress.

Wachtwoord controle in BuddyPress 5.0

Dit is hoe de wachtwoord controle eruit zal komen te zien in de templates:

BuddyPress zal standaard een sterk wachtwoord genereren. Gebruikers kunnen dit echter wel bewerken als ze dat willen. Als een gebruiker een te zwak wachtwoord selecteert, wordt de Submit knop uitgeschakeld tot de gebruiker bevestigd dat hij verder wil gaan.

Als gevolg van de wachtwoord controle update wordt het src/bp-templates/bp-nouveau/js/password-verify.js template verwijdert uit BuddyPress 6.0.0. Ontwikkelaars moeten hier rekening mee houden als ze het bp-nouveau-password-verify script gebruiken voor custom implementaties op het gebied van wachtwoord controle.

Overige verbeteringen

BuddyPress 5.0 voegt ook een BP-specifieke debug toe aan het Site Health Info venster dat in WordPress 5.2 werd geïntroduceerd. De update vereist WordPress 4.7 of hoger voor optimale compatibiliteit, en oudere versies worden niet langer ondersteund. Eigenaren van websites die nog op oudere WordPress versies draaien hebben gelukkig wel de tijd om zich daarop voor te bereiden.

Releasedatum

BuddyPress 5.0 werd oorspronkelijk eind mei verwacht, maar waarschijnlijk hadden het BuddyPress core team en de contributors iets meer tijd nodig. Een nieuwe datum wordt waarschijnlijk bekend gemaakt bij de volgende vergadering, die gepland staat voor woensdag 12 juni.

 

Lees ook: BuddyPress voor WordPress: een introductie

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.