BuddyPress voor WordPress: een introductie

BuddyPress voor WordPress: een introductie

Als je een enthousiaste WordPress gebruiker bent, heb je wellicht wel eens gehoord van BuddyPress. BuddyPress voor WordPress is een geweldige tool om zelf een sociaal netwerk te creëren. In deze introductie laten we je kennis maken met BuddyPress.

Over BuddyPress voor WordPress

BuddyPress voor WordPress is een sociaal netwerk dat gebruikers in staat stelt om een eigen profiel aan te maken. Zodra ze dat hebben gedaan kunnen ze berichten versturen, connecties maken met andere gebruikers, groepen of communities aanmaken, status updates delen en nog veel meer. De makers van BuddyPress noemen het “a social network in a box.” Als je bedrijf, school, sportteam of andere community behoefte heeft aan een plek om met elkaar te communiceren, dan is BuddyPress een uitstekende oplossing.

BuddyPress is opgebouwd uit verschillende componenten die direct met je bestaande WordPress site integreren. Het grote voordeel van BuddyPress ten opzichte van andere soortgelijke oplossingen, is dat je geen speciaal of aangepast thema nodig heeft om er gebruik van te kunnen maken. BuddyPress maakt een paar nieuwe pagina’s en opties aan binnen je thema en WordPress admin area. Verder functioneert je website gewoon net zoals hij altijd al gedaan heeft.

De voordelen van BuddyPress

  • Een complete social networking oplossing in één plugin.
  • Te gebruiken in combinatie met vrijwel alle WordPress thema’s.
  • Makkelijk uitbreidbaar. Forums en extra plugins kunnen heel eenvoudig toegevoegd worden.
  • Het is heel gebruiksvriendelijk.
  • Beschikt over vrijwel alle features van je favoriete sociale netwerken, zoals Facebook en Twitter. En je kunt ermee doen wat je wil.
  • Gebruikers kunnen zich registreren en een bijdrage leveren.
  • Je kunt echt een community opbouwen en een hype rondom je website creëren.

De installatie

De installatie van BuddyPress is heel eenvoudig, want je kunt het gewoon net als elke andere plugin installeren. Ga naar je WordPress Dashboard en klik op Plugins in het menu aan de linkerkant.

buddypress installatie

 

Zoek op BuddyPress, en als het goed is moet je dan het eerste zoekresultaat hebben. Na de installatie zul je zien dat er een paar nieuwe dingen zijn toegevoegd aan je thema en je WordPress Dashboard. Experimenteer er een beetje mee, en je zult al snel door hebben hoe alles werkt; BuddyPress is heel intuïtief!

In de zoekresultaten heb je ongetwijfeld ook allemaal BuddyPress extensies zien staan. Daar zullen we de komende dagen wat aandacht aan besteden!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.