6 plugin tips om de omzet van je webshop te vergroten

6 plugin tips om de omzet van je webshop te vergroten

Wil je meer geld verdienen met je webshop? Het liefst zonder dat je er iets in hoeft te investeren? Lees dan verder, want we hebben zes gratis WordPress plugins voor je op een rijtje gezet die of meer traffic genereren, of tot een hogere conversie leiden, en dus de omzet van je WordPress site een flinke boost geven!

1. SumoMe Share Bar

Eén van de beste manieren om meer traffic te genereren is via social media. Er bevinden zich miljoenen gebruikers op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram die allemaal naar jouw site geleidt kunnen worden. De meest effectieve manier om dit te bereiken is echter niet door directie promotie, maar door je bestaande publiek ertoe aan te zetten om je site voor je te promoten op hun eigen social media profielen. Maar hoe doe je dat?

De eerste stap is het creëren van content die mensen willen delen. De tweede stap is om het hen zo makkelijk mogelijk te maken om die content te delen. En dat is waar de SumoMe Share app in beeld komt. Deze app bevindt zich aan de onderzijde van het beeldscherm van smartphones, en geeft haar gebruikers de mogelijkheid om op elk gewenst moment te delen. Gebruikers worden er dus constant op een subtiele wijze aan herinnerd dat ze kunnen delen. En hoe vaker ze delen, hoe meer traffic jij naar je website krijgt.

Download SumoMe Share Bar

2. WordPress SEO van Yoast

Top 5 SEO plugins voor WordPress -WordPress SEO By Yoast

Google kan je beste vriend zijn. Als je goed scoort op de juiste zoektermen, zal Google je van een constante stroom van gratis traffic voorzien. Hoewel search engine optimization (SEO) behoorlijk uitgebreid is, is de eerste stap natuurlijk het optimaliseren van je website zelf, met andere woorden: goede meta descriptions maken, en zorgen dat je site makkelijk te indexeren is.

De WordPress SEO plugin van Yoast helpt je hierbij. De plugin is voorzien van een simpele, gebruiksvriendelijke interface die je al het technische werk uit handen neemt. Kwestie van de plugin installeren, je keywords en meta descriptions invoeren, en de rest gaat praktisch vanzelf.

Download WordPress SEO van Yoast

3. WP Really Simple Health

De uptime van je website is natuurlijk heel belangrijk. De meeste hosting providers beloven een uptime van 99,9%, naast de ingeplande onderhoudstijd. Dat betekent dat je site elke week tot wel 3 uur offline zou kunnen zijn, zonder dat je het doorhebt. Het is dan ook belangrijk om je hosting performance altijd goed in de gaten te houden. En dat is precies waar de WP Really Simple Health plugin voor is ontwikkeld.

Deze hele simpele plugin geeft je server uptime, je geheugenverbruik en je CPU weer. Zo weet je dus altijd hoe je site presteert.

Download WP Really Simple Health

4. SumoMe ListBuilder

Een andere manier om meer traffic te genereren en producten of diensten te verkopen, is door het verzamelen van e-mailadressen. Er zijn verschillende manieren om een e-mail lijst op te bouwen, maar één methode die doorgaans het meest succes heeft is het toepassen van opt-in pop-ups. Deze dwingt je gebruikers om een beslissing te maken. Als ze tevreden zijn met de content die je aanbiedt, dan zullen ze minder snel geneigd zijn om nee te zeggen tegen een aanbod van meer gratis content.

Met de SumoMe ListBuilder app kun je heel snel en simpel een opt-in popup voor je website creeren, waarna je snel een toename in het aantal inschrijvingen zult zien.

Download SumoMe ListBuilder

5. WPtouch Mobile

WP Touch plugin voor wordpress mobielvreindelijke website

Er zijn tegenwoordig nog maar weinig WordPress thema’s die niet responsive zijn. Je zou het nu ook niet in je hoofd halen om een website te bouwen die niét geschikt is voor mobiel. Maar het kan natuurlijk wel zo zijn dat je een nog non-responsive website hebt, en je het je niet kunt veroorloven om die te laten ombouwen. In zo’n geval van de WPtouch Mobile plugin uitkomst bieden.

Met deze plugin kun je heel snel een simpel mobiel WordPress thema voor je website creeren. Hij is helemaal gratis, en het is een uitstekende oplossing om content op mobiel netjes weer te kunnen geven zonder dat je je hele website hoeft om te bouwen.

Download WPtouch Mobile

6. InviteReferrals

Referenties zijn goud waard. Tenslotte vertrouwen je gebruikers sneller op de aanbevelingen van hun vrienden dan op het advies van willekeurige vreemdelingen op het internet. Met de InviteReferrals plugin kun je je bestaande gebruikers in ware referentie-machines veranderen!

Deze gebruiksvriendelijke plugin biedt je de mogelijkheid om je gebruikers direct met speciale aanbiedingen te belonen wanneer zij een referentie geven. InviteReferrals heeft bovendien een strak, aantrekkelijk design, en dat is vrij zeldzaam bij gratis plugins.

Download InviteReferrals

Tot slot

Het implementeren van oplossingen om de omzet van je wepshop te vergroten hoeft helemaal niet veel te kosten. Probeer deze zes gratis WordPress plugins eens uit; je zult ongetwijfeld je verkopen zien stijgen!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.