WordPress plugin: WordPress SEO by Yoast

De meeste bloggers die recentelijk met WordPress en SEO bezig zijn geweest kennen Yoast inmiddels al wel. Yoast is het bedrijf van Joost de Valk, een Nederlander die hard aan de weg timmert met zijn bedrijf om websites wereldwijd te optimaliseren. Eén van de producten van Yoast is de WordPress SEO plugin, die mede verantwoordelijk is geweest voor het snelle succes van Yoast. In dit artikel kijken we kort naar wat de plugin voor je kan betekenen. 

Search Engine Optimization

De WordPress SEO plugin van Yoast is, zoals de naam al aangeeft, volledig gericht op zoekmachine-optimalisatie, oftewel SEO. Mede met het succes van WordPress zijn er ook veel nieuwe plugins de kop op gestoken die helpen in het optimaliseren van blogs voor zoekmachines zoals Google. Van alle plugins die met dit doel ontworpen zijn, is WordPress SEO van Yoast de meest populaire en succesvolle.

WordPress SEO Plugin WordPress SEO by Yoast

Features van de plugin

De plugin helpt je op verschillende fronten om je website te optimaliseren voor zoekmachines. Zo zorgt het voor post titels en meta descriptions, zorgt het ervoor dat je XML sitemaps automatisch voor je worden gegenereerd en kun je middels de plugin je robots.txt en .htaccess bestanden eenvoudig wijzigen. Hiernaast zorgt de plugin voor meer flexibiliteit met betrekking tot breadcrumbs (en dus je navigatie en backlinks) en zorgt ervoor dat permalinks automatisch worden opgeschoond. De plugin zal ten laatste er ook voor zorgen dat de head section van je WordPress installatie zo schoon mogelijk blijft, zodat Google alleen de broodnodige info krijgt voorgeschoteld.

Is WordPress SEO iets voor mij?

WordPress SEO is de meest volledige plugin voor WordPress om je te helpen met je pogingen om hoger te ranken in de zoekmachine ranking. Bloggen gaat om gevonden worden, en gevonden worden gaat om SEO. Daarom is WordPress SEO één van de meest effectieve keuzes om je te helpen in je zoektocht naar een hogere Google ranking. Aan het einde van de rit automatiseert de plugin heel veel SEO zaken voor je – en dat bespaart tijd. Interesse? De plugin is hier gratis te downloaden.

Eén reactie op “WordPress plugin: WordPress SEO by Yoast”

  1. Hans Dirksen schreef:

    Ik ben bezig om bij mij in het dorp een vraag en aanbodsite te introduceren. Ik plaats daar artikelen op maar ik wil graag dat de klanten dat zelf kunnen. Eigenlijk hetzelfde als dat je op marktplaats.nl een advertentie plaatst waarbij je een omschrijving, foto’s en contactgegevens op kan zetten. Is daar een plug-in voor te verkrijgen of heb jij een goed ander idee.

Geef een reactie