WPtouch Mobile Plugin - wat is het en wat kan je ermee?

WPtouch Mobile Plugin – wat is het en wat kan je ermee?

Mobiel internetgebruik is heel hard aan het groeien. Gezien de populariteit van WordPress, is het niet verwonderlijk dat er ook veel wordt gedaan aan de mobile side van WordPress. De WPtouch Mobile Plugin is een voorbeeld van een nieuwe mobiele toepassing voor WordPress die het leven van je bezoekers die een smartphone gebruiken veel gemakkelijker maakt.

WP Touch Mobile plugin

Features van WPtouch Mobile Plugin

WPtouch Mobile Plugin is in de basis simpelweg een plugin die ervoor zorgt dat jouw website automatisch perfect wordt weergegeven op mobiele apparaten. Zodra iemand op een smartphone naar je website zal gaan, zal de content en lay-out geschaald worden naar het kleine scherm van de mobiele telefoon. De plugin zorgt ervoor dat je kan kiezen uit verschillende thema’s: vier om precies te zijn. Het grootste voordeel hierbij is dat WPtouch Mobile Plugin ervoor zorgt dat de content van je website tot wel 3 keer sneller laadt dan op een desktop of via een responsive theme. De plugin beschikt over een eigen administrator interface binnen je WordPress dashboard, zodat je instellingen voor je mobiele website eenvoudig wijzigt vanuit je eigen, vertrouwde omgeving.

Is deze plugin iets voor mij?

Voordat je de mobiele kant van je WordPress installatie verkent, is het wijs om de statistieken van je website eens te verkennen door middel van bijvoorbeeld Google Analytics. Hierin kun je ook uitsplitsen hoeveel van je bezoekers een smartphone of tablet gebruiken. Indien dit percentage relatief hoog is (bijvoorbeeld hoger dan 10%), dan is het belangrijk om je website mobile proof  te maken. WPtouch Mobile Plugin is in dat geval een prima oplossing om ervoor te zorgen dat je content er ook top uitziet on the go. Het snelheidsvoordeel van de plugin is hiernaast tevens mooi meegenomen, omdat mobiele (3g-)verbindingen soms wel te wensen overlaten.

Link naar de WP Touch plugin.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.