5 frustraties in WordPress… en hoe je die kunt wegnemen

5 frustraties in WordPress… en hoe je die kunt wegnemen

Zelfs het meest populaire content management systeem ter wereld is niet perfect. Ja, ook WordPress heeft wat frustratie puntjes! Maar met de juiste processen en plugins kun je zelfs de 5 grootste frustraties in WordPress wegnemen.

5 frustraties in WordPress

1. Een WordPress backup maken

WordPress heeft geen ingebouwd backup systeem. Je moet dus zelf zorgen dat je backups maakt, want je weet maar nooit wat er kan gebeuren.

Gelukkig zijn er zowel gratis als premium backup oplossingen voor WordPress. In dit artikel leggen we uit hoe je met één klik een backup kunt maken én terugzetten.

2. Je gebruikersnaam veranderen

Toen je WordPress installeerde, kon je een gebruikersnaam kiezen voor je account. Maar zodra je die eenmaal hebt aangemaakt, kun je die niet zo makkelijk meer veranderen. Het kan via phpMyAdmin, maar hiervoor moet je directe aanpassingen maken in de WordPress database, en dat is doorgaans niet aan te raden. En om nu je oude account te verwijderen en een nieuwe aan te maken, is wellicht wat omslachtig. Gelukkig is er tegenwoordig overal een plugin voor, en dus ook voor het wijzigen van je huidige gebruikersnaam: de Username Changer plugin.

3. Shortcodes voor WordPress Widgets inschakelen

Shortcodes bieden je de mogelijkheid om functionaliteiten toe te voegen zonder dat je ook maar één regel code hoeft te typen. Shortcodes werken echter niet standaard bij WordPress tekst widgets. Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen door de Shortcode Widget plugin te installeren en te activeren. Daarna kun je alle shortcodes gebruiken die je wilt!

4. WordPress plugins verwijderen

Als je een probleem aan het troubleshooten bent, wordt vaak geactiveerd om alle WordPress plugins te activeren en ze vervolgens één voor één weer te activeren. Zo kun je erachter komen welke plugin de oorzaak is van het probleem. De plugin die het probleem veroorzaakt moet je vervolgens permanent verwijderen, want ook gedeactiveerde plugins kunnen nog problemen geven. Hoe je dat precies doet, wordt in dit artikel uitgebreid beschreven.

5. Spam tegenhouden

Spam reacties zijn misschien wel de meest frustrerende dingen aan het hebben van een eigen website. In dit artikel leggen we uit hoe je spam op je WordPress site kunt tegenhouden met behulp van de Akismet plugin.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.