Yoast SEO 21.9 is nu beschikbaar | WP Handleiding

Yoast SEO 21.9 is nu beschikbaar

Yoast SEO 21.9 is nu beschikbaar. Deze update van de populaire SEO plugin voor WordPress, die meer dan 5 miljoen actieve installaties heeft, bevat een aantal belangrijke verbeteringen. Hieronder zullen we deze kort toelichten.

Verbeteringen in Yoast SEO 21.9

Yoast SEO 21.9:

  • Verbetert het mechanisme voor het herschrijven van regels voor sitemaps, wat de functionaliteit en performance ten goede komt.
  • Optimaliseert het update proces. Vanaf nu zullen herschrijf-regels niet langer voor elke update opgeschoond worden, maar alleen als er veranderingen worden aangebracht aan de ‘strip category base’ optie.
  • Introduceert een nieuwe optie die meer controle geeft over het filteren van afbeeldingen voor taxonomieën en de homepagina in de sitemap. Voorheen was het filteren van URL afbeeldingen beperkt tot berichten en pagina’s.

Overige wijzigingen

Deze update van de Yoast SEO plugin bevat ook een aantal bug fixes. Daarnaast is de PHP 8.2 compatibiliteit verbetert en is de minimaal ondersteunde WordPress versie opgeschroefd naar moet WordPress 6.3.

Yoast SEO update installeren

Op WordPress websites waar automatische plugin updates zijn ingeschakeld, is de nieuwste versie van de Yoast SEO plugin waarschijnlijk al geïnstalleerd. Moet je handmatig updaten, dan kan dit door op je WordPress dashboard naar Plugins > Geïnstalleerde plugins te gaan en bij de Yoast SEO plugin op ‘Nu updaten’ te klikken. Maak je nog geen gebruik een SEO plugin, dan is Yoast SEO echt een aanrader. De plugin is gratis te downloaden, dus er is geen reden om het niet gewoon eens uit te proberen.

Tip: Wil je dit jaar serieus aan de slag met de vindbaarheid van je WordPress website? Check dan onze uitgebreide blogpost over Google Ranking Factoren in 2024!

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.