WordPress Translation Day 4 was weer een succes

WordPress Translation Day 4 was weer een succes

Afgelopen weekend, op 11 mei, vond de Global WordPress Translation Day 4 plaats. Het 24-uur durende wereldwijde evenement, dat georganiseerd werd door het WordPress Polygots team, bestond uit 77 lokale evenementen in 35 verschillende landen. Het Polygots team heeft 183 nieuwe contributors mogen verwelkomen. Ook zijn er 12 nieuwe GTEs (Global Translation Editors) en 14 PTEs (Project Translation Editors) bijgekomen.

Statistieken

Naoko Takano, een Polyglots Team Global Mentor en Japanse GTE, gaf vanuit Tokio een introductie voor het evenement. In haar presentatie deelde ze een aantal interessante statistieken met betrekking tot de status van WordPress vertalingen.

WordPress is momenteel beschikbaar in 201 locales, met 614 GTEs, 3.086 PTEs en 32.585 contributors. 46,9% van de actieve WordPress installaties is in Amerikaans Engels, de rest in andere talen.

Daartoe behoren onder anderen:

Japans: 5.9%

Duits: 5.5%

Spaans: 5.0%

Frans: 3.8%

Engels (Brits): 3.7%

Tot de locales met de meeste contributors behoren Spaans (2,863), Duits (2,399), Italiaans (2,190), Nederlands (1,584) en Russisch (1,515). Deze statistieken laten zien dat WordPress nog altijd volop mogelijkheden heeft om te groeien in de talen met de meeste native speakers, zoals Chinese dialecten, Hindi, Arabisch, Bengaals en Portugees.

In 2019 meer deelnemers dan in voorgaande jaren

Tijdens WordPress Translation Day 4 werden er meer lokale evenementen gehost dan in voorgaande jaren. Zo waren er deelnemers in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië, Afrika en Oceanië. Bij een aantal van deze lokale evenementen werd de livestream vertoond en kwamen er sprekers uit de WordPress community aan het woord. Ook werd er online geconverseerd, getweet en geblogd.

Het doel van WordPress Translation Day 4

Het ultieme doel van het WordPress Polyglots team is om WordPress toegankelijker te maken door het in zoveel mogelijk talen beschikbaar te maken. Daarnaast willen ze ook de top 200 WordPress thema’s en plugins vertalen. WordPress Translation Day 4 heeft hen geholpen om weer wat dichter bij die doelstellingen te komen.

 

Lees ook: 7 redenen om WPML te gebruiken voor je meertalige WordPress website

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.