WordPress.org gebruikersprofielen hebben een aantal nieuwe velden

WordPress.org gebruikersprofielen hebben een aantal nieuwe velden

De WordPress.org gebruikersprofielen hebben een nieuwe sectie gekregen: Contribution. Deze sectie bevat velden die contributors in staat stellen om te delen hoeveel tijd ze elke week besteden aan het leveren van bijdragen aan WordPress, aan welke teams die bijdragen geleverd worden, en of hun bijdragen gesponsord zijn.

WordPress.org gebruikersprofielen

Zoals je waarschijnlijk wel weet is WordPress een ‘user-driven project’. Alle ontwikkelingen en verbeteringen zijn afhankelijk van gebruikers zoals jij! Er zijn dan ook tal van mensen die meehelpen om WordPress beter te maken: contributors. Dit zijn voornamelijk WordPress ontwikkelaars en ontwerpers die zelf veel van het content management systeem gebruik maken. WordPress contributors dragen bij aan verschillende zaken. Hierbij kun je denken aan:

 • WordPress documentatie
 • Het vertalen van de WordPress core, WordPress thema’s en plugins
 • Het helpen van andere mensen via het WordPress Support Forum
 • WordPress ontwikkeling
 • Het testen van nieuwe WordPress versies
 • Het rapporteren van bugs
 • Het verhelpen van bugs
 • Het doneren van geld

Contributors hebben speciale WordPress.org gebruikersprofielen, zodat iedereen kan zien wie wat heeft gedaan en iedereen de eer krijgt die hem of haar toekomt. Nu zijn die gebruikersprofielen dus aangevuld met een Contribution sectie.

Contribution sectie

Elk veld is optioneel en wordt alleen weergegeven als de Hours en Teams velden zijn ingevuld. De Sponsored tag zal alleen naast de titel verschijnen als de andere velden zijn ingevuld en je hebt aangevinkt dat je gesponsord bent.

“Ik denk dat het zal helpen met de transparantie, en kan faciliteren hoe teams interne verwachtingen stellen voor hoeveel tijd verschillende contributors moeten spenderen aan een project of een doorlopende taak,” schreef Andrea Middleton, community organizer van het WordPress Open Source project.

WordPress Jobs Board

Naast de nieuwe Contribution sectie in de WordPress gebruikersprofielen heeft ook het officiele WordPress Jobs Board een update gekregen. De verschillende roltypes (design, development, migration, performance, etc.) zijn nu aangevuld met een Contributor functie. Dit moet het makkelijker maken voor bedrijven om mensen te vinden die graag gesponsorde contributors willen worden.

 

Lees ook: WordPress contributors willen kortere, tijdgebonden release cycli

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

 • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
 • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
 • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.