WordPress.org heeft nu een speciale afdeling voor block-enabled plugins

WordPress.org heeft nu een speciale afdeling voor block-enabled plugins

WordPress 5.0 werd in de eerste week al meer dan 8 miljoen keer gedownload. En gebruikers zijn inmiddels al op zoek naar blocks waarmee ze de nieuwe Gutenberg editor kunnen uitbreiden. Uiteraard worden zij niet teleurgesteld. Als je naar het WordPress plugin directory gaat, zul je zien dat er een nieuwe sectie is toegevoegd voor block-enabled plugins.

Block-enabled plugins

Er staan momenteel 94 blocks in de uitgelichte sectie op WordPress.org. In een post op make.wordpress.org/plugins, nodigt Samuel (Otto) Wood ontwikkelaars uit om een mailtje te sturen naar plugins@wordpress.org, als zij een block-enabled plugin hebben die ze daar graag aan toegevoegd zouden zien. De basisvereisten: een plugin die nieuwe blocks introduceert of bestaande blocks verbetert. Het plugin team beoordeeld de lijst persoonlijk en voegt de plugins waarvan zij denken dat ze goed of interessant zijn, toe aan de lijst.

“Het is geen hoge standaard; als er een mooi block in zit, voegen we hem voorlopig toe,” zei Otto. “Mogelijk leggen we de lat in de toekomst hoger, afhankelijk van hoe groot deze sectie wordt. En het is zeker geen uiteindelijk versie. We zullen het aanbod aanpassen naar aanleiding van hoe het gaat. Het doel is om nette en coole integraties te promoten, maar daar zijn er nog niet veel van. Het is nieuw.”

“Niets staat vast nu, we willen gewoon zien dat mensen coole blocks maken en zien hoe dat uitpakt.”

WordPress.org directory voor blocks

Mogelijk wordt WordPress.org volgend jaar aangevuld met een directory die volledig gewijd is aan blocks. In een recente blogpost beschreef Matt Mullenweg 9 projecten voor 2019. Eén van die projecten betreft “het bouwen van een WordPress.org directory voor het vinden van blocks, en een manier om deze moeiteloos te installeren.”

Dat is een grote klus, een klus die vragen oproept. Zullen plugins in de toekomst de primaire manier worden om blocks toe te voegen? Of zal WordPress.org een systeem implementeren waarbij gebruikers JS-only blocks kunnen downloaden, zoals bij het Gutenberg Cloud project?

We houden je op de hoogte!

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.