Top 7 – WordPress Social Media plugins 2019

Ben je op zoek naar de beste plugins voor sociale media voor uw WordPress website? Er zijn zoveel sociale media plugins beschikbaar dat het lastig is om de beste plugin te kiezen. In dit artikel laten we je enkele van de beste WordPress Social Media plugins zien welke je meteen kan installeren en gebruiken.

Social media plugin wordress

Waarop moet je letten in een WordPress Social Media Plugin?

Het grootste probleem met de meeste sociale media plugins voor WordPress zijn de prestaties. Omdat deze plugins aanvullende stylesheets en scripts moeten laden, vertragen ze uw website vaak. Je zult dus een balans moeten vinden tussen functies en prestaties van uw website.

Een plugin voor sociale media met veel functies kan minder nuttig worden als deze jouw website vertraagt ​​en de gebruikerservaring beïnvloedt. Om dit te checken zijn er allerlei tools beschikbaar, google maar eens op Load Time WordPress plugin.

Vervolgens moet je beslissen welke sociale netwerken prominenter op uw website worden weergegeven. Door minder opties toe te voegen, kunt u afleiding tot het hoofdonderwerp verminderen en een betere gebruikerservaring bieden.

Met veel plugins voor sociale media kunt u sociale pictogrammen weergeven in de zijbalk, onder het artikel, vóór het artikel, enzovoort. U moet beslissen hoe u ze op uw site wilt weergeven en of de plugin die optie ondersteunt.

 

Verschillende soorten WordPress social media plugins

Er zijn verschillende soorten plugins te vinden in de store. Zo kun je er met sommige plugins voor zorgen dat bezoekers je content kunnen delen met je volgers op Facebook, Twitter en LinkedIn. Je hebt ook andere plugins die er voor zorgen dat nieuwe content automatisch naar je social media kanalen wordt gepubliceerd. Ook zijn er plugins om je social media accounts te promoten zodat mensen je gaan volgen.

Welke plugin je moet gebruiken is aan jou. Wil je dat je content gedeeld wordt? Dan gebruik je een plugin die “Share”-buttons toevoegt aan ieder blog of artikel. Wil je juist dat mensen je social media kanalen gaan volgen, dan kies je deze social media icons plugin.

In dit artikel zetten we de verschillende soorten plugins op een rij zodat jij makkelijk kan kiezen.

 

Tip nummer 1 – Shared Counts

Shared Counts is een snelle en eenvoudig te gebruiken plugin voor sociale media. HJe kan deze gebruiken voor de meeste bekende social netwerken zoals: Facebook, Twitter, Stumbleupon, Pinterest, Yummly en LinkedIn.

Er zijn meerdere knopstijlen en u kunt kiezen waar u de knop wilt weergeven (voor of na de inhoud of handmatig). Je kunt het ook inschakelen voor aangepaste berichttypen.

De plug-in probeert een sociaal aantal te krijgen voor elk netwerk. U kunt er ook voor kiezen om alleen het totale aantal shares op alle netwerken weer te geven.

shared counts for social media

 

Tip nummer 2 – Sassie social shares

Sassy Social Share is een eenvoudig te gebruiken plugin voor sociale media met veel opties. Ook hier worden de meest bekende netwerken  Je kunt knoppen toevoegen in berichtinhoud en een plakkerig zwevend sociaal menu.

Het ondersteunt ook het aantal keer geshared per kanaal. Net als veel andere plugins voor sociale media, moet u echter een service van derden gebruiken om die statistieken op te halen.

Wat betreft pictogramstijlen, de plug-in wordt geleverd met drie basisstijlen: afgeronde, vierkante of rechthoekige knoppen. U kunt de positioneringsopties instellen in de plugin instellingen voor zowel standaard als zwevende sociale balken.

Tip: ze hebben ook een optie ‘click to tweet’. Dit kan je bezoeker gebruiken om meteen te twitteren


 

Tip nummer 3: AddThis

AddThis is al vele  jaren een de meest bekende plugin voor het toevoegen van social media share buttons. Als je de plugin koppelt aan jouw AddThis-account krijg je bovendien allerlei handige Analytics te zien. Gecombineerd met Google Analytics is dit heel krachtig. Zo kun je dan zien welke content het meest gedeeld wordt.

Je kunt de buttons van AddThis met een shortcode aanroepen. Of je kunt ze ook automatisch bovenaan en onderaan (footer) iedere pagina laten zien. Ook kan je de buttons in floating mode weergeven. Dit doe je met de optie social media widget. Je hebt dat je social icon(s) automatisch in beeld bij iedere blog post.

 

Tip nummer 4: WordPress to Buffer

Buffer is een populaire tool voor sociale media waarmee u uw berichten op Facebook, Twitter, LinkedIn, enz. Kunt plannen. Met de plug-in WordPress naar Buffer kunt u automatisch nieuwe berichten toevoegen aan uw Buffer-account zodat ze worden gedeeld op uw sociale media-profielen.

Binnenkort schrijven we meer over het gebruik van Buffer, maar u kunt vast eens een kijkje nemen op hun website.

Buffer app social

 

Tip nummer 5: Social PUG

Nummer 5 van deze reeks met tips is Social Pug. Het is een plugin met een gratis én een betaalde premium-versie. In de gratis versie zitten selchts de grootste social media-platformen: Facebook, Twitter, Pinterest en LinkedIn. In de betaalde versie van de plugin zitten meer instellingen en meer sociale netwerken. Wij werken meestal met de gratis variant want dat is voor ons voldoende.

social pug social media plugin wordpress

 

Bezoekers laten inloggen en reageren met social media

Een andere vorm van WordPress Social Media plugin is social login. Je kunt er voor kiezen om bezoekers ook met hun social media account laten inloggen op jouw WordPress website. Ze kunnen dan met hun eigen social account een reactie achter laten op jouw blog artikel. Hieronder 2 mogelijkheden.

 

Tip nummer 6: WordPress Social Login

De WordPress Social Login plugin geeft je de mogelijkheid om bezoekers te laten inloggen met hun eigen prive social media accounts. Zo hoeven ze geen registratieformulieren meer in te vullen of wachtwoorden te onthouden. Je kunt ook zelfs een lijst van gebruikers importeren uit Gmail, Facebook, Windows Live en LinkedIn. En je kunt zelf bepalen hoe veel rechten je bezoeker krijgt wanneer die zich registreert met hun social media-account.

 

Tip nummer 7: Social Login

Social Login van OneAll doet eigenlijk hetzelfde als WordPress Social Login. Dus ook hier weer inloggen met je eigen account. Welke plugin je het fijnste vindt zal je zelf moeten uitzoeken, dit is vooral persoonlijke voorkeur.

 

social login

Afsluiting WordPress Social Media plugins

We hopen dat je door het lezen van deze tips makkelijker een keuze kan maken uit de grote keuze aan WordPress Social Media plugins. Heb je zelf nog ervaring met andere plugins? Laat het ons dan weten in de comments.