Vorige maand schreven we al een blogpost over de WordPress Coding Standards 1.0.0, die negen jaar na de aanvang van het project eindelijk beschikbaar waren gesteld voor WordPress ontwikkelaars. Gisteren werd de tweede versie op GitHub geplaatst: de WordPress Coding Standards 1.1.0.
Wat waren de WordPress Coding Standards ook al weer?
WordPress Coding Standards is een gratis open source project dat beschikbaar is gesteld op GitHub. Het is een verzameling van PHP_CodeSniffer regels voor het valideren van stukjes code en ‘sniffs’ die voor WordPress zijn ontwikkeld.
Waarom zijn die regels nodig?
Mijn schrijfstijl is informeel, beschrijvend en persoonlijk (en bevat hier en daar nog wat d/t foutjes – daar werk ik aan!). Die van mijn collega is zakelijk, professioneel en beknopt. Jouw schrijfstijl zal waarschijnlijk weer heel anders zijn. Geen van onze schrijfstijlen is (op mijn kleine foutjes na, natuurlijk) verkeerd. Ze zijn alleen anders.
Dit is ook van toepassing op code. Mijn HTML zal er anders uitzien dan de jouwe. Mijn CSS zal waarschijnlijk heel omslachtig zijn in jouw ogen, en jouw JavaScript is misschien wel de mooiste die ik ooit heb gezien. Ondanks de voorgeschreven syntax van code, zullen wat jij en ik regel voor regel schrijven toch kleine verschillen bevatten.
De WordPress Coding Standards waarborgen de kwaliteit van de code en zorgen dat deze voldoet aan programmeerstandaarden die op WordPress websites van toepassing zijn. Ze zijn er om te zorgen dat iedereen die na jou een bijdrage wil leveren aan de code, niet alleen in staat is om jouw werk te lezen en te begrijpen, maar er ook moeiteloos zelf iets aan kan toevoegen.
WordPress Coding Standards 1.1.0
Deze update van de WordPress programmeerstandaarden voor ontwikkelaars bevat meer strenge controles voor functie aanroep opmaak, welke in het handboek worden toegelicht. Er zijn tevens strengere regels voor het overschrijven van globale variabelen.
Changelog
Voor een volledige lijst van wat er in de WordPress Coding Standards 1.1.0 is veranderd en toegevoegd, kun je de changelog raadplegen. Wil je als WordPress ontwikkelaar graag een bijdrage leveren aan de WordPress Coding Standards, dan kun je hiervoor ook op GitHub terecht.