WordPress Coding Standards 1.0.0 uitgebracht

WordPress Coding Standards 1.0.0 uitgebracht

Goed nieuws voor WordPress ontwikkelaars! Negen jaar nadat het project begon is versie 1.0.0 van de WordPress Coding Standards nu beschikbaar om te downloaden.

Wat zijn de WordPress Coding Standards?

WordPress Coding Standards is een gratis en open source project dat beschikbaar is gesteld op GitHub. Het is een verzameling van PHP_CodeSniffer regels om stukken code en zogeheten ‘sniffs’ die voor WordPress zijn ontwikkeld te valideren. Het zorgt ervoor dat de code van goede kwaliteit is en voldoet aan programmeerstandaarden die op WordPress websites van toepassing zijn. Bijdrages op GitHub worden altijd op prijs gesteld!

1.0.0

Afgezien van het feit dat 1.0.0 een grote mijlpaal is, bevat deze versie van de WordPress Coding Standards ook een aantal belangrijke veranderingen. “Een aantal sniffs zijn onder andere categorieën ondergebracht, en oude sniff namen zijn afgekeurd,” zei Juliette Reinders Folmer, een belangrijke contribuant van het project. “Als je een van deze sniffs selectief in je custom regelset plaatst of custom waardes voor deze sniffs instelt, moet je custom regelset geüpdatet worden.”

VIP

De WordPress-VIP regelset is ook afgekeurd. “Deze regelset is al een tijdje verouderd, omdat we onze eigen VIP programmeerstandaarden hebben, beschikbaar voor publiekelijk gebruik,” zei David Artiss, die lid is van het WordPress.com VIP support team. “Als je een VIP cliënt bent en geen gebruik maakt van de alternatieve regelsets, dan raden we sterk aan om hierop over te stappen. Als je om een andere reden van de WordPress-VIP regelset gebruik maakte, dan kun je beter gebruik maken van WordPress-Extra of WordPress.”

Degenen die gebruik maken van de WordPress Coding Standards Sniffs krijgen het advies mee om voor het updateneerst de changelog even goed door te lezen.

Lees ook: Gutenberg Migratie Handleiding voor ontwikkelaars

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.