Amazon introduceert WordPress Blog blueprint voor Alexa

Amazon introduceert WordPress Blog blueprint voor Alexa

Afgelopen week lanceerde Amazon Alexa Skill Blueprints. Deze stellen iedereen in staat om nieuwe skills aan de Alexa Skills Store toe te voegen, zonder dat ze hiervoor programmeerkennis nodig hebben. De blueprints, oftewel blauwdrukken, zijn in feite templates die een basis bieden voor gebruikers om een nieuwe skill te creëren. Ze hoeven alleen maar de lege ruimtes in te vullen en het geheel te publiceren. Eén van de eerste blueprints is speciaal ontwikkeld voor WordPress blogs – de WordPress Blog blueprint.

WordPress Blog blueprint

De eerste batch blueprints is gericht op content makers, bloggers en organisaties. Er zitten blueprints bij voor personal trainers, flashcards, feiten, quizzen en zelfs een fabel blueprint voor storytellers. Er zijn ook nieuwe blueprints genaamd University en Spiritual Talks. Deze zijn bedoeld voor live en opgenomen audio content van instituties en organisaties. Amazon heeft ook een blueprint gepubliceerd die speciaal is ontwikkeld voor WordPress blogs. Deze werkt samen met de Amazon AI Plugin for WordPress en zorgt ervoor dat blogposts kunnen worden voorgelezen op Alexa-enabled apparaten. Er moeten wat instellingen geconfigureerd worden, maar het feit dat gebruikers niet hun eigen blueprints ‘from scratch’ hoeven te bouwen scheelt een hoop tijd en moeite.

Hoe laat je Alexa je WordPress blog voorlezen?

Volgens de aankondiging van Amazon converteert de nieuwe WordPress blog blueprint blogposts naar spraak. Ook wordt er een audio RSS feed gecreëerd:

“De Amazon AI Plugin voor WordPress is een proefapplicatie die WordPress bloggers in staat stelt om hun blogposts gemakkelijk naar spraak om te zetten, met behulp van Tekst-to-Speech (TTS) en vertalingstools die door Amazon worden verstrekt. Bloggers kunnen een audio feed (RSS feed) voor tekst gebaseerde blogcontent genereren, en deze vervolgens toevoegen aan de nieuwe Blog blueprint om hun eigen Alexa skill te creëren en te publiceren.”

Als je dit werkend wil krijgen voor je WordPress blog, moet je ten eerste de officiële Amazon AI Plugin for WordPress installeren en activeren. Vervolgens volg je de instructies op de Blog skill blueprint pagina. De plugin zal een RSS feed genereren die je in je skill content gedeelte met invoeren. Ook moet je de AWS toegangssleutel, geheime sleutel en AWS regio configureren. Er zijn verschillende opties voor onder andere het specificeren van een post type, audiospeler instellingen, de mogelijkheid om bepaalde tags uit te sluiten, vertalingen en audio fragmenten.

Nadat je alles hebt ingesteld kun je de blueprint afmaken door de welkomstberichten in te stellen, de skill een naam te geven en het geheel in de Alexa Skills Store te publiceren, zoals in de onderstaande video te zien is. Iedereen met een Alexa-enabled apparaat kan Alexa je RSS feed laten voorlezen.

 

Lees ook: ResponsiveVoice, een tekst-naar-spraak plugin

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.