ResponsiveVoice, een tekst-naar-spraak plugin

ResponsiveVoice, een tekst-naar-spraak plugin

Er zijn tal van mensen die liever naar artikelen luisteren in plaats van ze te lezen. En dan zijn er natuurlijk ook nog de mensen met een visuele beperking, die misschien niet anders kunnen. Dankzij plugins als ResponsiveVoice kun jij ook deze mensen bedienen. Met deze plugin kunnen de bezoekers van je WordPress website met één keer klikken naar je blogposts of paginateksten luisteren.

Over de ResponsiveVoice plugin

ResponsiveVoice is een HTML5-gebaseerde tekst-naar-spraak plugin waarmee je de teksten op je website (of gedeeltes daarvan) kunt laten voorlezen. De plugin is, zoals de naam al aangeeft, 100% responsive. Dat betekent dat de functie zowel op desktopcomputers als op tablets en smartphones werkt. De plugin biedt momenteel ondersteuning voor 51 talen, waaronder Nederlands, Engels, Spaans, Frans en Chinees. Daarbij heb je keuze uit maar liefst 168 verschillende stemmen.

Hoe werkt het?

Je kunt de [responsivevoice_button] shortcode op elke plek kopiëren waar je een luisterknop wil weergeven, en de rest wijst zich vanzelf. In de afbeelding hieronder zie je hoe zo’n luisterknop eruit zou kunnen zien.

responsivevoice

Je kunt een stem selecteren door de “voice” parameter te gebruiken. Met de “buttontext” parameter kun je de tekst van de knop veranderen. Je kunt zelfs de toonhoogte (pitch), het volume (volume) en de snelheid (rate) van de stem aanpassen. De shortcode zou er dan bijvoorbeeld zo uit kunnen zien:

[responsivevoice_button rate=”1” pitch=”1.2” volume=”0.8” voice=”UK English Female” buttontext=”Play”]

Als je alleen specifieke delen van de tekst op de pagina wil laten voorlezen, dan zet je de tag [responsivevoice] aan het begin. De voor te lezen tekst sluit je dan af met de tag [/responsivevoice].

In de documentatie van de plugin is meer informatie te vinden over de werking van de plugin.

Interesse?

De proefversie van de ResponsiveVoice plugin is gratis te downloaden via WordPress.org. Als het bevalt, kun je de premium versie aanschaffen; deze kost $39 per maand.

 

Lees ook: Virtual Assistant plugin voor WordPress

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.