WordPress adventskalender: 24 WordPress Snippets ’til Christmas

WordPress adventskalender: 24 WordPress Snippets ’til Christmas

Na een onderbreking van een paar jaar heeft Elliot Richmond de WordPress adventskalender nieuw leven in geblazen. De WP Snippets ’til Christmas website zal 24 dagen lang WordPress snippets hosten. Van 1 tot en met 24 december zal er elke dag een nieuwe code snippet onthuld worden.

Over Elliot Richmond

Elliot Richmond is al WordPress gebruiker en ontwikkelaar sinds het platform gelanceerd werd. Hij is tevens de directeur van Square One Software, een softwarebedrijf dat zich specialiseert in WordPress ontwikkeling. Richmond organiseerde de laatste WordPress adventskalender in 2013. Helaas kwam het er de jaren daarna niet van in verband met werk en andere verplichtingen. Dit jaar heeft hij er wel ruimte voor vrij weten te maken.

WordPress adventskalender

Je hebt vroeger ongetwijfeld wel van die adventskalenders gehad waarbij je de dagen tot Kerst aftelde door elke dag een vakje open te maken, waar dan een chocolaatje in zat. Richmonds adventskalender is zijn manier om de WordPress gemeenschap iets terug te geven.

Bijdrages van de WordPress gemeenschap

Richmond heeft de site opengesteld voor ontwikkelaars die een bijdrage willen leveren aan het 24-daagse evenement. “Ik heb contact gehad met de oorspronkelijke contributors in de hoop dat zij weer iets willen indienen en de registratie is tevens open voor iedereen die iets wil bijdragen,” schreef hij. Richmond wil graag bijdrages van de WordPress gemeenschap zelf, in plaats van dat hij alle 24 code snippets zelf zou schrijven. En het lijkt erop dat hij die gaat krijgen. Prominente ontwikkelaars zoals Zac Gordon, Tom McFarlin en Jeff Star hebben reeds toegezegd mee te willen doen.

Geen beperkingen

De enige voorwaarde is dat de code snippets gerelateerd moeten zijn aan WordPress. Richmond heeft zelf al een aantal ideeën, zoals een WP-CLI script. Maar het mogen ook heel simpele snippets zijn om basisfuncties aan thema’s toe te voegen.

“Ik kom uit een front-end wereld en heb mezelf PHP geleerd,” schreef Richmond. “Ik blijf me altijd ontwikkelen en leer graag nieuwe dingen. Ik denk dat WordPress hetzelfde is. Het evolueert altijd en inspireert innovatie. Als je beperkingen zou opleggen, zou de boel snel stagneren.”

Gratis updates

De code snippets zijn niet op een bepaald soort WordPress gebruiker gericht. “Ik denk dat het heel handig is om hapklare code snippets te zien die gebruikers in de gemeenschap kunnen helpen,” schreef hij. “En voor de meer ervaren ontwikkelaars is het altijd handig om te zien hoe andere ontwikkelaars zaken benaderen.” Iedereen die graag 24 dagen lang een update wil ontvangen, kan zich gratis aanmelden op de WP Snippets ’til Christmas website.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.