WordPress 5.0.2 is uit

WordPress 5.0.2 is uit

Het is nu drie weken geleden sinds het langverwachte WordPress 5.0 “Bebo” werd uitgerold. Inmiddels is WordPress 5.0.2 beschikbaar om te downloaden.

Over WordPress 5.0.2

Deze WordPress update adresseert performance problemen, iets waar veel gebruikers die de nieuwe block editor Gutenberg gebruiken over hebben geklaagd. Versie 5.0.2 brengt 45 verbeteringen naar de editor, waarvan er 14 gerelateerd zijn aan performance. Ook zitten er 31 bug fixes in, waarvan er 14 gerelateerd zijn aan de standaard WordPress thema’s. Volgens Gary Pendergast maakt WordPress 5.0.2 de editor “330% sneller bij een post met 200 blocks.”

WordPress 5.0.2 downloaden

WordPress 5.0.2 is hier te downloaden. Je kunt ook naar je WordPress Dashboard gaan en dan naar Updates > Update Now.

Over het algemeen ondervinden gebruikers geen grote problemen bij het updaten naar 5.0.2. Er zijn enkele plugin conflicten gemeld die betrekking hebben tot WooCommerce, maar daarvoor is inmiddels een quick patch update uitgebracht (WooCommerce versie 3.5.2). Als je deze update dus nog moet installeren, hoef je geen problemen te verwachten. Uiteraard is het (zoals altijd) wel raadzaam om eerst een volledige backup van je WordPress website te maken.

WordPress Website Update Pakket

Wil je je nooit meer zorgen meer hoeven maken over updates en de veiligheid van je WordPress website? Dan is het aanschaffen van het WordPress Website Update Pakket een goed idee. Met dit pakket worden de nieuwste WordPress en plugin updates altijd direct op je website geïnstalleerd. Bovendien worden eventuele functies die na een update niet meer werken, geheel kosteloos voor je hersteld.

WordPress handleidingen

Omdat er met deze update inhoudelijk niets is gewijzigd aan de functies van het WordPress CMS, zijn alle WordPress handleidingen nog gewoon van toepassing op WordPress 5.0.2. In het geval dat er wel inhoudelijke wijzigingen worden doorgevoerd, controleren wij de handleidingen natuurlijk en passen wij ze indien nodig direct aan.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.