WordPress 4.9.4 onderhoudsupdate

WordPress 4.9.4 onderhoudsupdate

WordPress 4.9.4 is nu beschikbaar. Dit is een onderhoudsupdate die een grote bug in WordPress 4.9.3 repareert. Het betreft een bug die ervoor zorgt dat sites die automatische updates ondersteunen, niet meer automatisch kunnen updaten. We raden je dan ook aan om WordPress 4.9.4 zo snel mogelijk te installeren.

WordPress 4.9.4

Vier jaar geleden, met de release van WordPress 3.7 ‘Basie,’ werd de mogelijkheid toegevoegd om WordPress zelf te laten updaten. Op die manier kon je je website altijd veilig houden, ook als je niet in staat was om zelf meteen te updaten. Deze functionaliteit heeft er de afgelopen jaren voor gezorgd dat miljoenen installaties up-to-date bleven. Helaas werd er enkele dagen geleden, vlak na de release van WordPress 4.9.3, een grote bug ontdekt die ervoor zorgt dat WordPress een foutmelding krijgt wanneer het zelfstandig wil updaten.

Gelukkig kwam men er vrij snel achter, en kan het probleem verholpen worden door WordPress 4.9.4 handmatig te installeren.

Voor meer technische details over deze kwestie kun je deze blogpost raadplegen. Voor een volledige lijst met alle aanpassingen kun je de lijst met tickets bekijken.

WordPress 4.9.4 downloaden

WordPress 4.9.4 is hier te downloaden. Je kunt ook naar je WordPress Dashboard gaan en dan naar Updates > Update Now.

WordPress Website Update Pakket

Wil je je nooit meer zorgen meer hoeven maken over updates en de veiligheid van je WordPress website? Dan is het aanschaffen van het WordPress Website Update Pakket een goede investering. Met dit pakket worden de nieuwste WordPress en plugin updates altijd direct op je website geïnstalleerd. Bovendien worden eventuele functies die na een update niet meer werken, geheel kosteloos voor je hersteld.

WordPress handleidingen

Omdat er met deze update inhoudelijk niets is gewijzigd aan de functies van het WordPress CMS, zijn alle WordPress handleidingen nog gewoon van toepassing op WordPress 4.9.4. In het geval dat er wel inhoudelijke wijzigingen worden doorgevoerd, controleren wij de handleidingen natuurlijk en passen wij ze indien nodig direct aan.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.