WordCamp US 2019: 1 – 3 november in St. Louis

WordCamp US 2019: 1 – 3 november in St. Louis

Minder dan een week nadat het succesvolle WordCamp 2018 in Nashville werd afgerond, werden er al data bekend gemaakt voor WordCamp US 2019. Anders dan in voorgaande jaren, waar het evenement steeds in december plaatsvond, zal WordCamp US 2019 plaatsvinden van 1 tot en met 3 november in St. Louis, Missouri.

WordCamp US 2019

Het grootste deel van de WordPress community was blij met de nieuwe data. Door het evenement begin november te organiseren, valt het niet samen met de voorbereidingen voor de feestdagen in december, iets waar veel deelnemers over klaagden. Natuurlijk is het onmogelijk om iedereen tevreden te stellen. Er zullen altijd wel een aantal deelnemers zijn voor wie het niet goed uitkomt. In 2019 zullen dat voornamelijk ouders van jonge kinderen zijn, die op Halloween niet met hun kinderen meekunnen voor Trick or Treat langs de huizen omdat ze dan nog niet terug zijn.

Sterke groei

De WordPress community is enorm groot, dus het blijft een uitdaging om een goede datum te vinden. Tijdens zijn State of the Word toespraak verkondigde Matt Mullenweg dat de community nog altijd heel hard groeit. Er zijn meer dan 350.000 leden in 687 meetup groepen en meer dan 5.000 meetup evenementen. We kunnen in de komende jaren dan ook zeker meer regionale en lokale WordCamps verwachten.

WordCamp in Nederland?

Voor de meeste WordPress gebruikers in Nederland zal het niet mogelijk zijn om af te reizen naar de Verenigde Staten – al is het natuurlijk wel een goed excuus voor een tripje! Gelukkig zijn er ook genoeg WordPress evenementen die een stuk dichterbij zijn. Van 20 tot en met 22 juni kun je naar Berlijn voor WordCamp Europe 2019. Er zal ook het een en ander in Nederland georganiseerd worden komend jaar. Zo is er op 28 januari een WordPress meetup in Eindhoven en op 12 maart kun je naar de WordPress meetup in Twente.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.