WordCamp Europe 2019 wordt gehost in Berlijn

WordCamp Europe 2019 wordt gehost in Berlijn

WordCamp Europe 2018 is nog maar net voorbij, maar de organisatoren zijn al druk bezig met het plannen van Wordcamp Europe 2019. Dit evenement zal worden gehost in het mooie Berlijn!

WordCamp Europe 2018

WordCamp Europe werd dit jaar georganiseerd in Belgrado. Er kwamen maar liefst 2.085 bezoekers uit 76 verschillende landen op af. Meer dan 800 anderen sloten zich aan via de livestream, wat neerkomt op een totaal van bijna 3.000 deelnemers. Het evenement werd afgetrapt met een record-brekende Contributor Day, gevolgd door twee dagen van conferenties en workshops van 65 sprekers. Het belangrijkste onderwerp van dit jaar was natuurlijk Gutenberg. Behalve de Gutenberg Roadmap die door Matt Mullenweg werd gepresenteerd, was er een sterk contingent van ontwerpers en ontwikkelaars uit het Gutenberg team aanwezig om deelnemers te informeren over Gutenbergs architectuur en de visie achter het project.

Veel bezoekers waren voor het eerst in Servië, en Belgrado viel zeer in de smaak met haar gastvrijheid en fascinerende nachtleven. Er was ook zeker geen tekort aan opties om lekker te eten en te drinken.

WordCamp Europe 2019

Tijdens de afsluiting van het evenement in Belgrado, kondigden de organisatoren aan dat het volgende WordCamp Europe evenement in Berlijn zal worden gehost. Het zal plaatsvinden van 20 tot en met 22 juni 2019. De Contributor Day, de conferentie en de after party zullen gehouden worden Estrel Hotel and Congress Center, een venue met een capaciteit voor maar liefst 12.000 man.

De organisatoren zeiden dat de toegankelijkheid, redelijke prijzen en sterke community van Berlijn de beslissende factoren waren voor de selectie als volgende gaststad.

WordCamp Europe 2018 had een grote impact op de lokale gemeenschap van de gaststad; er kwamen meer dan 400 Servische bezoekers op het evenement af, en er hielpen 20 Servische organisatoren mee. In Berlijn zal de jaarlijkse WordPress conferentie ongetwijfeld ook een goede indruk achterlaten!

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.