WordCamp London 2020 organisatie mikt op september 2020 wegens onzekerheid Brexit

WordCamp London 2020 organisatie mikt op september 2020 wegens onzekerheid Brexit

De naderende Brexit heeft drastische gevolgen voor vele evenementen. Ook WordCamp London, dat normaal gesproken in het voorjaar wordt georganiseerd, zal waarschijnlijk worden uitgesteld tot september 2020. Dan moet er meer duidelijkheid zijn over de gevolgen voor internationale bezoekers.

JWC2020 al geannuleerd

De Joomla World Conference in Londen, die gepland stond voor november 2019, is al geannuleerd. Joomla’s Board of Directors kondigde de annulering eind juli aan en noemden de Brexit deadline op 31 oktober als de voornaamste reden:

“Afgelopen week werd de nieuwe premier van het VK, Boris Johnson, verkozen met een mandaat om ervan verzekerd te zijn dat Brexit op 31 oktober plaatsvindt. Zelfs als dat betekent dat er geen deal met de EU is. Voor een internationale conferentie die gepland staat voor de weken na Brexit, is er helaas aanzienlijke twijfel en onzekerheid betreffende de reisvoorschriften naar het VK en of er visums vereist zullen zijn (en zoja, welke). Dit gaat gepaard met de enorme werkdruk op de reeds beperkte middelen van de gemeenschap, met Joomla 4 in een vergevorderde ontwikkelingsfase. Daarom heeft het Bestuur met veel tegenzin de beslissing genomen om JWC2019 uit te stellen naar een nader bekend te maken datum.”

De organisatie wilde niet het risico lopen dat internationale deelnemers vanwege Brexit toch niet zouden kunnen komen. De mensen die reeds een ticket hadden gekocht, krijgen hun geld terug.

WordCamp London 2020 niet immuun voor Brexit

WordCamp London, dat altijd eind maart of begin april wordt gehouden, is helaas niet immuun voor Brexit-gerelateerde uitdagingen. De sluimerende onzekerheid sijpelt in andere aspecten van de planning, zoals het werven van sponsors en sprekers.

“De onzekerheid van Brexit bij het organiseren van een internationale conferentie legt een enorme druk op de organisatie, creëert veel extra logistieke problemen voor sponsors en onzekerheid voor vrijwilligers en deelnemers,” zei WordCamp London organisator Dan Maby. Hij en zijn collega Barbara Saul bevinden zich echter nog in de vroege fase van de planning voor het evenement. Ze werden eerder dit jaar met soortgelijke problemen geconfronteerd, toen de Brexit datum nog gepland stond voor 29 maart.

“Het WordCamp stond slechts één week na deze datum gepland,” zei Maby. “Als organiserend team werden we al vanaf het begin geconfronteerd met vragen die we niet konden beantwoorden. We wilden een speciaal team organisatoren opzetten om vragen te beantwoorden. Maar we beseften al snel dat dit niet mogelijk was, omdat onze vragen zelfs op regeringsniveau niet werden beantwoord.”

11 maanden post-Brexit

Door het gebrek aan definitieve informatie over wie er visums nodig heeft en welke impact Brexit zal hebben op internationale reizigers, tast Maby’s team nog steeds in het duister. Het grootste probleem is dat ze niet weten of sponsors en deelnemers wel legaal het land in kunnen. Dit maakt het nog lastiger om een budget vast te stellen en sponsorpakketten en tickets te verkopen. De organisatie mikt dan ook op september 2020 voor het volgende evenement.

“We zitten dan op 11 maanden post-Brexit (als het inderdaad in oktober gebeurt),” zei Maby. “Dus dan hebben we hopelijk een beter idee van wat we kunnen communiceren naar deelnemers, vrijwilligers en sponsors die naar het VK afreizen.”

 

Lees ook: WordCamp Asia: februari 2020 in Bangkok, Thailand

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.