WordCamp Asia: 21-23 februari 2020 in Bangkok, Thailand

WordCamp Asia: 21-23 februari 2020 in Bangkok, Thailand

WordCamp Europe Berlijn was dit jaar de grootste WordCamp ooit. Maar dat zou binnenkort weleens kunnen veranderen, want de allereerste WordCamp Asia staat gepland! Er is inmiddels een teaser website gelanceerd, waarop te zien is dat het evenement zal plaatsvinden van 21 tot en met 23 februari 2020.

Over WordCamp Asia

Dit wordt het eerste regionale WordCamp voor het continent, waar volgens statistieken van organisator Naoko Takano al 137 WordCamps in 18 verschillende landen en 52 steden hebben plaatsgevonden. Na vier jaar plannen is men eindelijk klaar om samen te werken aan een groter evenement dat de diverse Aziatische gemeenschappen samen zal brengen.

“We hopen dat dit eerste flagship event in de regio kan helpen om de WordPress en open source communities nog verder te groeien,” zei Takano. “We zijn erg blij om te werken aan het creeeren van een plek waar community leden van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren.”

De organisatie bestaat uit een team van 40 vrijwilligers, die bijna alle communicatie online doen. Hun visie: ze willen dat WordCamp Asia uitnodigend, leerzaam en experimenteel wordt. Ze doen er dan ook alles aan om er een inclusief, betaalbaar en interactief evenement van te maken. Het driedaagse programma zal van start gaan met Contributor Day, gevolgd door twee dagen van presentaties. Er wordt geschat dat er zo’n 1.000 deelnemers zullen zijn. Ze zullen de 3.260 verkochte tickets van WCEU Berlijn dit jaar dus waarschijnlijk niet overtreffen. Maar er kan nog van alles gebeuren natuurlijk.

Voorbereidingen

Er is al een oproep gedaan voor media partners, inclusief magazines, kranten, TV-zenders, radiostations, bloggers, influencers, WordPress liefhebbers en freelance journalisten. Sprekers hebben tot halverwege november de tijd om zich aan te melden.

Op de hoogte blijven?

Wil je meer weten over WordCamp Asia en op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen? Misschien om een bezoek aan het evenement te combineren met een vakantie naar Thailand? Check dan de roadmap op de website en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.