WCEU Berlijn was grootste WordCamp ooit

WCEU Berlijn was grootste WordCamp ooit

Afgelopen weekend werd in Berlijn wederom een succesvolle editie van WordCamp Europe afgesloten. Toen op 1 oktober 2018 de eerste batch tickets werd vrijgegeven, waren deze al na 3 uur uitverkocht. Er waren dus hoge verwachtingen voor WCEU Berlijn, en die zijn zonder twijfel waargemaakt. Het evenement was met 3.260 verkochte tickets het grootste WordCamp in de geschiedenis. WCEU verkocht dit jaar 800 tickets meer dan het voorgaande jaar in Belgrado. Op de Contributor Day kwamen 611 deelnemers af, welke in 25 teams waren verdeeld. Ongeveer 28% van hen (169 deelnemers) waren nieuwe WordPress contributors.

Teleurstellende afterparty show

WCEU Berlijn werd op zaterdagavond afgesloten met een 80’s feestje. Daarbij werd een controversiële show opgevoerd, die door sommige deelnemers als beledigend werd beschouwd. De WCEU organisatie heeft deze kwestie in een blogpost geadresseerd. Volgens WordPress community organisator Andrea Middleton “kwam dat deel van de show niet overeen met de afspraken die gemaakt waren met de locatie, en was het een teleurstellende verrassing.”

WCEU Berlijn “beste WCEU ooit”

Ondanks de controversiële afterparty show ontving het evenement voornamelijk positieve feedback. Veel deelnemers zeiden zelfs dat het het “beste WCEU” was die ze ooit hadden meegemaakt. Behalve het feit dat WCEU Berlijn records brak als  grootste WordCamp in de geschiedenis, meldden de organisatoren dat het voor de meeste bezoekers (56%) hun eerste WCEU was.

“Berlijn is een fantastische stad en verreweg een van de meest populaire locaties voor werk op afstand in Europa,” zei 2019 global lead Milan Ivanovic. “Als je daar de sterkte Duitse gemeenschap bij optelt, met WordCamps door het hele maand en alleen al in Berlijn vier maandelijkse WordPress meetups, lag het voor de hand van we een uitverkocht evenement zouden hebben. We hadden ook een geweldige line-up van sprekers met 3 tracks en 3 workshops, evenals on-time informatie die met onze deelnemers gedeeld werd.”

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.