WordCamp Asia 2020 geannuleerd wegens zorgen om COVID-19

WordCamp Asia 2020 geannuleerd wegens zorgen om COVID-19

Op 12 februari kondigde Matt Mullenweg aan dat hij had besloten om het eerste WordCamp Asia te annuleren vanwege de zorgen om COVID-19. Deze recente variant van het coronavirus heeft op dit moment al meer dan 1.000 doden veroorzaakt, waarvan het grootste deel in Azië. WordCamp Asia 2020 stond gepland voor 21-23 februari in Bangkok, Thailand.

WordCamp Asia 2020 geannuleerd

“Ik ben tot de moeilijke beslissing te komen om het allereerste WordCamp Asia evenement te annuleren,” schreef Mullenweg. “Er was enorm veel opwinding en anticipatie voor dit evenement, maar er ontvouwen zich momenteel te veel onzekerheden omtrent de gezondheidskwesties in de regio om expliciet een grote openbare samenkomst van 1.300 mensen uit de hele wereld aan te moedigen.”

Mullenweg uitte zijn verlangen om de mogelijkheden van een online evenement te verkennen, misschien zelfs met livestreams van een aantal sessies. Organisatoren van WordCamp Asia hebben echter al aangegeven dat het hen niet gaat lukken om dat voor elkaar te krijgen. “Wij denken dat we ons het beste kunnen richten op het treffen van de regelingen die nodig zijn om alle getroffen deelnemers te compenseren,” zei organisator Naoko Takano.

Sommige deelnemers zijn al in Bangkok gearriveerd. Anderen hebben niet-restitueerbare vliegtickets geboekt. Het WordCamp Asia team zal alle gekochte tickets terugbetalen en een gratis ticket verstrekken voor het evenement van volgend jaar. Organisatoren, sprekers, deelnemers en sponsors worden doorverwezen naar het annuleringsbericht van WordCamp Asia voor meer informatie over eventuele te nemen stappen.

Zorgen om COVID-19

“Hoewel we het spijtig vinden jullie deze keer niet in Bangkok te zien, hopen we dat jullie begrijpen dat het organisatieteam achter dit besluit staat om de veiligheid van alle WordCamp bezoekers te waarborgen,” schreef Takano.

Het team hoopt begin 2021 een tweede kans te krijgen om alsnog een evenement te organiseren en zal hier zo spoedig mogelijk een aankondiging over doen.

Meerdere mensen uitten hun teleurstelling in de reacties op het annuleringsbericht, echter is het bij dergelijk grote evenementen beter om het zekere voor het onzekere te nemen. De veiligheid van de bezoekers is en blijft de eerste prioriteit en het was zonder twijfel een lastige beslissing voor alle betrokkenen.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.