WooCommerce Payments plugin: binnenkort betalingen beheren vanuit de WordPress admin

WooCommerce Payments plugin: binnenkort betalingen beheren vanuit de WordPress admin

WooCommerce heeft afgelopen week hun nieuwe WooCommerce Payments plugin gelanceerd. Deze feature moet het mogelijk maken om je volledige WooCommerce webshop, inclusief betalingen, vanuit de WordPress admin te beheren.

Over de WooCommerce Payments plugin

De WooCommerce Payments plugin creëert een geïntegreerd Payments dashboard in de WordPress admin. Zo kunnen webshopeigenaren betalingen, stortingen, restituties en disputen beheren, zonder dat ze steeds moeten schakelen tussen WordPress en websites of applicaties van derden. Dit moet resulteren in een soepelere, naadloze gebruikerservaring.

WooCommerce Payments is als gratis download beschikbaar op WordPress.org. Gebruikers betalen een kleine fee per transactie. De betalingen worden op dit moment verwerkt via Stripe Express. De frontend is door het WooCommerce team ontwikkeld, zodat de look en feel aansluit bij WooCommerce en de feature functioneert als een native onderdeel van de plugin.

Ook voordelen voor consumenten

De nieuwe WooCommerce feature biedt ook voordelen voor consumenten. In plaats van dat zij worden doorverwezen naar een externe website zoals PayPal, kunnen ze hun betaling direct op de website zelf verrichten. Dit moet tevens het aantal vroegtijdig verlaten winkelwagens in je webshop reduceren, aangezien dit vaak gebeurt wanneer consumenten worden doorverwezen.

Nog niet in Nederland

Op dit moment is WooCommerce Payments alleen nog beschikbaar voor webshops in de Verenigde Staten. Het team is echter van plan om dit jaar nog te starten met de uitrol in andere landen. Daarbij zullen ook lokale betalingsmethodes geïntegreerd worden.

“We lanceren in de eerste instantie alleen in de VS om de toepassing te kunnen beheersen, maar WooCommerce is een wereldwijd platform en globale ondersteuning voor WooCommerce Payments heeft zeker prioriteit voor ons,” zei Paul Maiorana, General Manager bij WooCommerce. Payments is vanzelfsprekend ingewikkeld en sterk gereguleerd. WooCommerce heeft een driejarige roadmap voor WooCommerce Payments opgezet, die ook geografische uitbreiding bevat. “Op die manier kunnen de teams die zich bezighouden met de juridische en zakelijke aspecten van de feature de noodzakelijke tijd en middelen investeren om een goede basis voor toekomstige groei te creëren,” zo stelt Maiorana. We moeten dus nog even geduld hebben voordat we in Nederland van WooCommerce Payments gebruik kunnen maken.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.