WooCommerce 4.6 maakt nieuw thuisvenster standaard

WooCommerce 4.6 maakt nieuw thuisvenster standaard

Gisteren werd WooCommerce 4.6 uitgerold. Bij deze update van de populaire ecommerce plugin voor WordPress staat het nieuwe thuisvenster,dat werd geïntroduceerd in WooCommerce 4.3,  standaard ingeschakeld voor alle webwinkels.

 Het nieuwe thuisvenster

Het nieuwe thuisvenster fungeert als een virtueel commandocentrum en maakt het beheren van orders een stuk efficiënter. Het biedt administrators van WooCommerce webwinkels de mogelijkheid om alle activiteit op de website in één oogopslag te bekijken. Het bevat een inbox, snelle toegang tot diverse pagina’s voor webshop beheer, en een overzicht van statistieken met betrekking tot bestellingen en bezoekers. 

Een welkome verbetering

Het verbeterde thuisvenster is een welkome verbetering, zeker gezien het feit dat veel webshops als gevolg van de coronacrisis een explosieve toename aan bestellingen moeten verwerken. De impact van het coronavirus op webshops verschilt natuurlijk sterk afhankelijk van de producten die worden aangeboden. Zo werd aan het begin van de crisis in maart geconstateerd dat de online verkopen van niet-essentiële producten afnamen, terwijl de vraag naar huishoudelijke spullen en medische disposables juist enorm toenam.

Kansen voor kleine webwinkels

Deze tijden zijn voor iedereen moeilijk. Maar ze bieden kleine en onafhankelijke webwinkels wel de mogelijkheid om een sterke reputatie voor zichzelf te creëren door zich flexibel op te stellen, in te spelen op de marktvraag en een betrouwbare dienstverlening te bieden. De nieuwe features van WooCommerce zullen ondernemers daar ongetwijfeld bij helpen. 

Meer weten over WooCommerce 4.6?

Wil je weten wat er behalve het nieuwe thuisvenster nog meer verbeterd is in WooCommerce 4.6? Dan kun je de officiële release post op het developer blog van WooCommerce raadplegen. Als je de plugin nog niet geüpdatet hebt, kun je dat nu doen door op je WordPress dashboard naar het overzicht van plugins te gaan en de WooCommerce plugin bij te werken naar de meest recente versie. Zoals altijd is het raadzaam om eerst een volledige backup te maken van je website. 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.