WooCommerce 4.3 krijgt nieuw thuisscherm

WooCommerce 4.3 krijgt nieuw thuisscherm

De coronapandemie en lockdown maatregelen hebben wereldwijd grote verschuivingen veroorzaakt in het gedrag van consumenten. Dit zie je vooral aan het feit dat mensen drastisch minder uitgeven in fysieke winkels en juist meer in webwinkels. Dat biedt natuurlijk grote kansen voor e-commerce bedrijven, waarvan er veel nu meer omzet genereren dan ooit tevoren. Dit bracht het WooCommerce team ertoe om te starten met het publiceren van tips en bronnen voor webshop eigenaren die te maken hebben met een plotselinge toename van verkopen. Daarnaast werken ze aan nieuwe features die webshop admins moeten helpen bij het beheren van hun websites. WooCommerce 4.3, de update die gepland staat voor 7 juli, zal een nieuw thuisscherm krijgen.

Het nieuwe thuisscherm van WooCommerce

WooCommerce is een behoorlijk complexe plugin met menu’s van meerdere niveaus. Met gesimplificeerde toegang tot belangrijke statistieken en veel uitgevoerde acties, moet het nieuwe thuisscherm van WooCommerce gaan fungeren als een soort commandocentrale voor webshop eigenaren. Het scherm krijgt onder andere een inbox, snelle toegang tot belangrijke links en een overzicht van statistieken met betrekking tot verkopen, bestellingen en bezoekers. Het thuisscherm moet het mogelijk maken om snel en gemakkelijk basiswerkzaamheden uit te voeren zonder dat je daarvoor het thuisscherm hoeft te verlaten. Denk bijvoorbeeld aan het afhandelen van bestellingen of het aanpassen van instellingen.

Niet standaard voor bestaande webshops

Wanneer WooCommerce 4.3 is uitgerold, zal het nieuwe thuisscherm standaard ingesteld staan voor nieuwe webwinkels. Het zal echter niet standaard ingesteld zijn voor bestaande WooCommerce webshops. Dit moet je zelf inschakelen op het WordPress dashboard zodra je de update hebt geïnstalleerd. De instellingen zullen dan te vinden zijn bij WooCommerce > Instellingen > Geavanceerd.

Positieve feedback

Nadat het WooCommerce team vorige week een voorvertoning van het redesign deelde, ontvingen zij hier veel positieve feedback op. Een aantal gebruikers gaven aan dat ze het prettig zouden vinden als het nieuwe scherm ook integratie met plugins van derden zou ondersteunen, zoals bijvoorbeeld Woo Bookings. Ook hebben veel gebruikers behoefte aan een betere ondersteuning voor webshops die voornamelijk digitale producten verkopen. Heb jij ook suggesties of ideeën voor het nieuwe thuisscherm of andere aspecten van WooCommerce? Dan kun je deze indienen op het WooCommerce Ideas Board.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.