WooCommerce 4.4 is nu beschikbaar

WooCommerce 4.4 is nu beschikbaar

WooCommerce 4.4 is nu beschikbaar. Deze nieuwe versie van de populaire e-commerce plugin introduceert een aantal kleine veranderingen. Deze hebben vooral betrekking op het beheer van blokken en coupons. Ook het flagship thema Storefront heeft een update gekregen. De minimaal vereiste WordPress versie om gebruik te kunnen maken van WooCommerce 4.4 is nog steeds WordPress 5.2.

WooCommerce blokken

De blok editor moet na het updaten van WooCommerce wat sneller zijn. Het WooCommerce team heeft namelijk een aantal front-end scrips verwijderd die niet nodig zijn in het post-editing venster. Een van de belangrijkste veranderingen op het gebied van WooCommerce blokken is echter dat deze nu gebruik maken van het thumbnail formaat, in plaats van de afbeelding op volledige grootte te laden. Dat betekent dat de afmetingen van productafbeeldingen, die je kunt instellen bij WooCommerce > Product Images, gerespecteerd worden. Verder heeft het team ervoor gezorgd dat het toepassen van stijlen op alle blokken nu consistenter gebeurt.

Coupon beheer

In WooCommerce 4.1 werd een nieuwe Marketing sectie aan de WordPress admin toegevoegd. Sommige gebruikers hadden het gevoel dat WooCommerce dit top-level menu had geïmplementeerd voor weinig meer dan het upsellen van extensies. In WooCommerce 4.4 is het Coupons venster naar de Marketing sectie verplaatst. Dat is een logische wijziging, aangezien het gebruik van coupons doorgaans onderdeel is van de marketingstrategie voor webshops.

Het oorspronkelijke Coupons venster staat overigens nog steeds in het standaard WooCommerce menu. Als je op de oude link klikt krijgt de administrator een melding die naar de nieuwe locatie doorverwijst. In die melding staat ook een knop waarmee je het oude admin menu item kunt verwijderen.

Meer weten over WooCommerce 4.4?

Voor meer informatie over alle vernieuwingen in WooCommerce 4.4 kun je de release post op het officiële WooCommerce blog lezen.

 

Wil je weten hoe je ten tijde van de coronacrisis het meeste uit je WooCommerce shop kunt halen? Lees dan onze COVID-19 WooCommerce tips!

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.