WordPress 5.2 “Jaco” is uit

wordpress 5.2 jaco

WordPress 5.2 “Jaco”, vernoemd naar de revolutionaire jazzbassist Jaco Pastorius, is nu beschikbaar. De nieuwe features in deze update maken het makkelijker dan ooit om je website te repareren als er iets mis gaat. Er zijn robuuste tools toegevoegd voor het identificeren en fixen van configuratieproblemen en fatale foutmeldingen. Of je nu een ontwikkelaar bent die klanten helpt of zelf een WordPress website beheert, de tools in versie 5.2 kunnen je helpen de juiste informatie te vinden op de momenten dat je die nodig hebt.

Site Health Check

Voortbouwend op de Site Health features die in 5.1 geïntroduceerd werden, voegt WordPress 5.2 twee nieuwe pagina’s toe die helpen bij het debuggen van veelvoorkomende configuratieproblemen. Er is ook een ruimte toegevoegd waar ontwikkelaars debugging informatie kwijt kunnen voor website beheerders.

PHP Error Protection

Deze admin-gerichte update maakt het mogelijk om op een veilige manier fatale foutmeldingen te verhelpen, zonder dat je hiervoor een ontwikkelaar hoeft in te schakelen. Het zogeheten “white screen of death” kan nu makkelijker worden verholpen doordat je toch toegang krijgt tot de admin. Er is ook een recovery modus die plugins of thema’s die foutmeldingen veroorzaken ‘pauzeert’.

Verbeterde toegankelijkheid

Meerdere veranderingen werken samen om de contextuele awareness en toetsenbord navigatieflow te verbeteren voor degenen die gebruik maken van screen readers en andere ondersteunende technologieën.

Nieuwe dashboard iconen

Het dashboard is voorzien van dertien nieuwe iconen, waaronder een icoon voor Instagram, meerdere iconen voor BuddyPress en wereldbol-iconen.

Plugin compatibiliteitscontroles

WordPress zal nu automatisch vaststellen of de PHP-versie die jij draait compatibel is met je geïnstalleerde plugins. Als een plugin een hogere PHP-versie vereist dan jij momenteel gebruikt, zal WordPress niet toestaan de plugin te activeren. Op deze manier kunnen potentiele compatibiliteitsproblemen worden voorkomen.

WordPress 5.2 downloaden

WordPress 5.2 is hier te downloaden. Je kunt ook naar je WordPress Dashboard gaan en dan naar Updates > Update Now.

Let op: Als je een oude versie van PHP draait (lager dan 5.6.20) moet je eerst je PHP updaten voordat je WordPress 5.2 installeert. (Lees ook: Hoe kun je controleren op welke PHP versie je WordPress site draait?)

WordPress Website Update Pakket

Wil je je nooit meer zorgen meer hoeven maken over updates en de veiligheid van je WordPress website? Dan is het aanschaffen van het WordPress Website Update Pakket een goede investering. Met dit pakket worden de nieuwste WordPress en plugin updates altijd direct op je website geïnstalleerd. Daarbij worden eventuele functies die na een update niet meer werken, volledig kosteloos voor je hersteld.

 

Geef een reactie