Hoe kun je controleren op welke PHP versie je WordPress site draait?

Hoe kun je controleren op welke PHP versie je WordPress site draait?

Gisteren hadden we het al over PHP en waarom het belangrijk is voor WordPress. Omdat het voor de snelheid en performance van je WordPress website belangrijk is om meest recente PHP versie te gebruiken, is het een goed idee om een WordPress PHP versie check uit te voeren om te zien welke versie je host momenteel draait. Er zijn twee manieren waarop je dat kunt doen: Via het beheerpaneel van je host, of met behulp van een WordPress plugin.

Op welke PHP versie draait mijn WordPress site?

Methode #1: Controleer het beheerpaneel van je host

Log in op je hosting account. Als het goed is heb je de inloggegevens via de mail ontvangen nadat je hosting hebt aangevraagd. In de backend van je hosting account is een menu te vinden dat PHP Settings of PHP Version Manager heet, of iets wat daarop lijkt. Daar kun je terugvinden op welke versie je WordPress site draait.

Methode #2: Gebruik een WordPress plugin

Je kunt ook een plugin gebruiken om te checken op welke PHP versie je WordPress site draait. De WP Health plugin bijvoorbeeld. Na het installeren en activeren van de plugin wordt er een nieuwe WP Health pagina toegevoegd aan het Tools menu in je WordPress Dashboard, alsmede een hart-icoon aan de admin bar. Behalve dat de plugin je kan vertellen welke PHP versie je gebruikt, kun je ook terugvinden op welke WordPress versie je site draait, of je thema’s up-to-date zijn, of je plugins gebruikt die niet meer ondersteund worden of kwetsbaarheden bevatten, en of je SSL op je site hebt.

En nu?

Als je erachter komt dat je WordPress site al op de meest recente PHP versie draait, hoef je niets te doen. Maar het kan ook zijn dat je een oudere PHP versie gebruikt. In dat geval is het raadzaam om te updaten. Hoe dat moet, is afhankelijk van je hosting provider. Raadpleeg hun FAQ pagina of neem contact met ze op om specifieke instructies te vragen. Kunnen ze je niet helpen of bieden ze niet de mogelijkheid om PHP te updaten? Dan is het tijd om over te stappen naar een andere WordPress hosting provider die performance en veiligheid wél belangrijk vindt.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.